Tilalom téma

Ezekben a kórházakban jelenleg látogatási tilalom van

ÁNTSZ

Az influenzás megbetegedések halmozódása esetén az egészségügyi intézmények vezetői saját hatáskörben látogatási tilalmat rendelhetnek el betegeik védelme érdekében - olvasható az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat honlapján.

Még mindig sok helyen van látogatási tilalom

WEBBeteg/ÁNTSZ

Újabb kórházakban rendeltek el látogatási tilalmat az influenza veszélye miatt. Megelőző céllal még mindig sok helyen érvényes a teljes zárlat.

Dohányzásellenes törvény: sokan felhagytak a dohányzással Franciaországban

Vital Balance Életmód Központ

Franciaországban a közelmúltban szigorú intézkedéseket hoztak annak érdekében, hogy megpróbálják rávenni a lakosságot a cigarettázásról való leszokásra. Ennek egyik része volt, hogy magasra emelték a dohánytermékek árát, de emellett betiltották a dohányzást a közterületeken (2007 elején) valamint a bárokban és a kávézókban (2008 elején).

A ferencvárosi játszótereken is tilos lesz dohányozni

Független Hírügynökség

Rendeletben tiltanák meg a dohányzást a ferencvárosi játszótereken. Erről szerdán dönt a helyi képviselőtestület. Jövő márciusra valamennyi fővárosi játszótér környékéről kitiltanák a dohányosokat - mondta kedden a Független Hírügynökségnek a korlátozást kezdeményező John Emese, a fővárosi SZDSZ frakcióvezetője.

Vasszigor a dohányosokkal szemben

FH

Az aluljárókban, játszótereken és a munkahelyeken is megtiltaná a dohányzást júliustól az Egészségügyi Minisztérium. Nem lehetne rágyújtani zárt helyiségben tartott rendezvényeken sem. Az újabb szigorításról tavasszal szavaz az Országgyűlés.