Teszt téma

Van még fejlődnivaló az elsősegélynyújtás terén

Országos Mentőszolgálat Alapítvány

Az Országos Mentőszolgálat Alapítvány a Nagy Elsősegély Teszt keretében 1000 főt kérdezett meg többek között arról, tudják-e, mi a teendő, ha valaki elájul a napon, mennyi az ajánlott napi folyadékbevitel vagy éppen mi számít magas vérnyomásnak. A felmérés felemás eredményt hozott: vannak kérdések, amelyekre szinte mindenki helyesen válaszolt, ám sok esetben egyáltalán nem tudjuk, mi az azonnali szakszerű teendő.

Klinikai tesztek igazolják...

MTI

A Magyarországon lefolytatott humán klinikai próbák száma az 1990-es évek második felében ugrott meg, a legutóbbi pár évben ez a szám nem változott jelentősen - derül ki az Országos Gyógyszerészeti Intézet (OGYI) összesítéséből, melyet az MTI kérésére állított össze.

Mennyire egészséges a szíve? - Hétpontos kérdőív!

MTI

A koszorúér-betegség megjelenésének esélye viszont attól függ, hogy a kockázati tényezők közül hány rizikófaktor jelenléte érvényesül: minél több rontja az életünket, annál nagyobb az infarktus vagy a szélütés valószínűsége.

H1N1-kérdőív - Ismerje meg a fertőzés tüneteit és a tennivalókat!

WEBBeteg - Csuth Ágnes, családorvos

Új influenzára utalnak a tünetei? Mit tegyen, ha elképzelhető, hogy H1N1 vírussal fetőződött meg? Tesztünk segítségével közelebb kerülhet a megoldáshoz.

Teszt a tüdőrák kockázatának mérésére

Független Hírügynökség

Új-zélandi kutatók kedden bejelentették, hogy kidolgozták a világ első olyan tesztjét, amellyel mérni lehet a dohányos vagy ex-dohányos személyek tüdőrákkockázatát.

Magyarországon is elérhető az új influenzavírus tesztje

MTI

Két cég is jelezte Magyarországon, hogy megbízhatóan képes kimutatni az új típusú influenzavírust; a GenoID Kft. az amerikai járványügyi központ által kifejlesztett teszt elérhetővé válásáról tájékoztatta az MTI-t, míg a Diagon Kft. azt közölte, hogy felkészült a molekuláris gyorsteszt előállítására.

Lehetséges terhesség

Orvos valaszol - Dr. Csősz György

Jó napot! A barátnőmmel utoljára augusztus 18.- án volt szexuális kapcsolatunk. Azóta nem. Fogamzásgátlót nem szed. Augusztus 12.-én volt a menstruációja első napja ami két napig tartott. A naptar szerint 26.-án van ovuláció. Általában 28-30 naposa

Fals pozitív teszt

Orvos valaszol - Dr. Tekse István

Tisztelt Doktor Úr! 3 nappal a mestruáció előtt reggeli vizeletből csináltam egy tesztet, ami pozitív lett. Halvány, de pozitív. Ön szerint vegyem készpénznek, vagy ismételjek a teszttel? Legutóbb hasonlót teszteltem, 3 hónappal ezelőtt, rá 2 nappa

Terhesség

Orvos valaszol - Dr. Tekse István

Jó estét. Olyan kérdésem lenne, hogy 2 hete volt vetélésem, azóta voltunk együtt védekezés nélkül és kíváncsiságból csináltam egy tesztet, ami pozitív lett. 8 hetes terhességet vesztettem el. Küret nem volt...lehet hogy új terhességről lenne szó?

terhesség gyanu

Orvos valaszol - Dr. Tekse István

Tisztelt doktor úr! 2 napja késett a menstruációm csináltam otthon tesztet ami pozitiv lett. 4nap késé után mentem orvoshoz a ciklusom 34 ik napján. A lelet a következő. 72 mm hosszú uterus Endometrium vastagsága: 14mm benne igen korai petezsá