Telítetlen zsírsav téma

Érdekességek a zsírsavakról

Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége

A zsiradékok egy háromágú villához hasonlóan elágazó glicerinből és a hozzá kapcsolódó zsírsavakból épülnek fel. Maguknak a zsírsavaknak az alapját pedig egy zsírsavanként eltérő hosszúságú szénlánc adja, amihez hidrogén és oxigén atomok kapcsolódnak.

3 tipp a kiegyensúlyozottabb életmódra való áttéréshez

Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége

Túl macerás, bele se kezdek! - adjuk fel egy kiegyensúlyozottabb életmódra való áttérés nulladik lépésénél. Pedig nem kell drasztikusan megváltoztatni étkezési szokásainkat azért, hogy egészségesebbek lehessünk. A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének 3 tippje remek kiindulópont lehet az új kezdethez.

Transzzsírsavak - A Táplálkozási Akadémia hírlevele

Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége

A Táplálkozási Akadémia című hírlevél célja az, hogy hiteles információkat nyújtson az egészséges táplálkozásról, életmódról, valamint a legújabb tudományos kutatási eredményekről. A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének decemberi hírlevelében a transz-zsírsavakról tudhatunk meg többet.

Depressziót válthat ki a zsíros ételek fogyasztása?

Medipress

Egy nemrég közzé tett spanyol kutatás szerint a transz-zsírokban és telített zsírsavakban gazdag élelmiszerek fogyasztása növeli a depresszióra való hajlamot.

Szívritmuszavar – a telítetlen zsírsavak nem használnak ellene

MTI

A koszorúér szűkület kockázatát csökkenthetjük telítetlen zsírsavak fogyasztásával, azonban a szívritmuszavar kialakulásának esélyét ezek nem befolyásolják – közölték amerikai kutatók.

Olivaolaj: mérsékelt adagban jobban hat

WEBBeteg

Az olivaolaj nemcsak a koleszterinszintet csökkenti, hanem olyan hatóanyagot is tartalmaz, mely telítettségérzetet okoz. Ám ha valaki túl sokat fogyaszt, a mechanizmus nem működik - mutatták ki amerikai tudósok patkányokat vizsgálva.