Tejtermék téma

Hidrogénteszt a laktózérzékenység kivizsgálására

freepress.hu

A tejcukorérzékenység (laktózérzékenység, laktózintolerancia) kimutatásához - a betegség gyanúja esetén - hidrogéntesztet, más néven hidrogén kilégzési tesztet alkalmaznak. A vizsgálat menetéről Dr. Török Attila gasztroenterológus számolt be.

A tejtermékek zsírtartalma nem befolyásolja az elhízást?

MTI

Nem csökkent a testsúlya azoknak az elhízott gyerekeknek, akiknek étrendjében, a nagyobb zsírtartalmú tejtermékeket kicserélték alacsonyabb zsírtartalmúra - állapították meg ausztrál kutatók.

Kutatás a tejtermékek fogyasztásának egészségügyi hatásairól

MTI

Holland kutatók 120 ezer ember, egy évtizedes követéses vizsgálata alapján, arra a megállapításra jutottak, hogy a tejtermékek fogyasztása nem árt az egészségnek, de nem is jár túl sok előnnyel.

Kevés tejtermék fogy Magyarországon

MTI

Sajtevés területén nagy eltérések vannak az Európai Unió országai között - írja a Food Today című szaklap.

A tejtermékdús táplálkozás a hosszú élet titka?

Független Hírügynökség

Bár manapság sokan kerülik a tejtermékeket a magas koleszterinszintjük miatt, egy kedden közzétett tanulmány szerint a gyerekkori tejfogyasztás meghosszabbítja az életet.

Bezár a melamingyár

Független Hírügynökség

Bankcsődöt jelentett a melaminos tejbotrányban elhíresült kínai cég, a Sanlu - közölte szerdán az egyik részvénytulajdonos, az új-zélandi Fonterra.

Tilos gyermek-ételeket behozni Kínából

Független Hírügynökség

Az összes csecsemőknek és gyerekeknek szánt összetett kínai élelmiszer importját betiltották - mondta el a Független Hírügynökségnek Bognár Lajos, helyettes országos főállatorvos.

A csontritkulás ellen is jó a magyar ásványvíz

Független Hírügynökség

Az egész világon és Magyarországon is a lakosság körülbelül 10 százaléka szenved csontritkulásban. Aki teheti naponta legalább fél órát sétáljon, igyon minél több magyar ásványvizet, ugyanis ezek tele vannak kalciummal.