Tea téma

Cukorbetegség ellen: Tea és kávé

MTI

Azoknál az embereknél, akik naponta három-négy kávét vagy teát fogyasztottak, 25 százalékkal kisebb volt a kettes típusú, felnőttkorinak is nevezett cukorbetegség megjelenésének valószínűsége, mint azoknál, akik egyáltalán nem vagy csak keveset teáztak, kávéztak.

Régi-új fájdalomcsillapító

MTI

A Hyptis crenata, közismert nevén brazil menta megszárított leveléből főzött teát a népi gyógyászok ősidők óta alkalmazták a fejfájástól a hasi görcsök csillapításáig. A növény leveleit fél óráig forralták, majd lehülés után itatták azokkal, akiknek valahol, valami fájt.

Gyógytea reklámja miatt milliós büntetés a Gazdasági Versenyhivataltól

Független Hírügynökség

A GVH 2007 júniusában indított vizsgálatot, mert az Oriental Herbs úgy reklámozta a teáit, hogy azok egészség megőrzésére és helyreállítására való alkalmasságát, gyógyító hatását hangsúlyozta.

A kávé és tea csökkenti a méhrák kockázatát

MTI

Azoknak a nőknek, akik naponta néhány pohár kávét vagy teát isznak, kisebb a kockázatuk az endometriális rákra, amely a méh nyálkahártyájában növekszik - közölték amerikai kutatók.

A kávéval és a teával is vigyázniuk kell a terhes anyáknak

Független Hírügynökség

A terhes nőknek lényegesen vissza kellene fogniuk a kávé- és teafogyasztásukat, hívják fel a figyelmet brit szakemberek. A korábban elfogadhatónak tekintett 300 milligramm helyett legfeljebb napi 200 milligramm koffeint szabad fogyasztani.

Gyógynövények terhesség alatt?

Orvos valaszol - Dr. Tekse István

Tisztelt Doktor Úr! Három alkalommal vettem részt lombikbébi programban.Sajnos a hormonális kezelés ellenére mindig csak 1 petesejtem volt, és sosem jutottam el az embrió visszahelyezéséig. Ezért úgy döntöttünk a férjemmel hogy megpróbáljuk petese

Zöld tea rendszeres fogyasztása

Orvos valaszol - Irinyi-Barta Tünde

Kedves Doktor! Azt szeretném kérdezni, hogy a zöld tea állandó fogyasztása káros-e? Szinte már víz helyett is ezt fogyasztom kb. 2 hónapja. A teába (filteres, de levél van benne) nem teszek cukrot csak citromlevet, mentát és citromfüvet. Cypromix