TV nézés téma

A tévézés veszélyei - Nagy gondokat okozhat!

WEBBeteg - Cs. K. fordító

Egy tanulmány úgy véli, a korai TV nézés problémákat okozhat 10 éves korban.

Könnyítse meg gyermeke számára az iskolakezdésre való átállást

WEBBeteg - Cs. K. fordító

Néhány tanács, melyek elősegíti gyermeke számára a nyári felhőtlen kikapcsolódás utáni iskolakezdéssel járó nehézségek leküzdését.

A jó alvást akadályozó tényezők

Medipress

Nem lehet úgy jót aludni, ha előtte az ember nagyon fényes dolgot nézeget. Egy új felmérés azt sugallja, hogy sok amerikai veszteget el értékes perceket az alvásidejéből, mert közvetlenül lefekvés előtt a telefonjuk, a tévéjük vagy a számítógépük elektronikus fényében időznek.

Az inaktív gyerekek nehezebben alszanak el

Független Hírügynökség

A kisgyerekeknek annyiszor 3 perccel tovább tart az esti elalvás, ahány órát töltöttek a napból mozgás nélkül, állapították meg új-zélandi kutatók.

Túlsúlyos gyerekek életvitele és a szülői felelősség

MTI

A szülők egy részének nincs elég önbizalma, hogy életbe léptessen és fenntartson olyan változásokat gyereke életvitelében, amelyek csökkentenék az elhízás kockázatát - állapították meg a bostoni Harvard Egyetem orvosi karának kutatói tanulmányukban.

Nem fejleszti a korai TV-nézés a szókincset

WEBBeteg - Cs. K. fordító

Noha az üzletek polcain számtalan úgynevezett fejlesztő DVD-t találni már az egészen picik számára is, a két éves kor előtti TV nézés egyáltalán nem fejleszti a gyermekek intelligenciáját, nyelvi vagy motoros készségét – állítják amerikai kutatók.

A sok TV-nézés növelheti az asztma kockázatát

MTI

A naponta több órát TV-t néző gyerekeknél nagyobb a kockázat az asztma kialakulására - közölték brit kutatók a Thorax című szakfolyóirat héten megjelent számában.