TB támogatás téma

Jár-e egészségügyi ellátás munkanélküliség esetén?

WEBBeteg - Balogh Mária, újságíró

Azoknak az embereknek, akik bejelentett munkaviszonnyal rendelkeznek hazánkban, nincs gondjuk az egészségügyi járulék önálló fizetésére, mivel a munkaadó a havi bruttó fizetésből jogszerűen levonja azt. Nem történik ez másként akkor sem, ha valaki munkanélkülivé válik. Ebben az esetben, bizonyos ideig és feltételek mellett, az egészségügyi ellátás jogosultsága érvényes marad.

Árverseny a kombinációs készítmények körében

MTI

Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) árversenyt indított a több hatóanyagot tartalmazó kombinációs készítmények körében is; ennek hatására bizonyos készítmények olcsóbbá válhatnak a jövőben - közölte az OEP hétfőn az MTI-vel.

Viagra TB-támogatással Horvátországban

Független Hírügynökség

Szerdán jelent meg Horvátországban a társadalombiztosítás által támogatott gyógyszerek jegyzéke, amelyen a legnépszerűbb potencianövelő is szerepel - adta hírül a vijesti.net horvát hírportál.

Még mindig kísért a bezárt OPNI

Független Hírügynökség

Kétmilliárd forintot követel az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet (OPNI) bezárása miatt hoppon maradt CVI Radiológiai Kht. a jogutód intézettől - Világgazdaság.

Lesz korbácsrendelet, de csak januártól

Független Hírügynökség

A szakminisztérium elkészítette a korbácsrendelet néven ismert szabályozás módosítását - ismerte el újságírói kérdésre csütörtökön Székely Tamás. Az egészségügyi miniszter azt ugyanakkor cáfolta, hogy októbertől lépne életbe: mint mondta a jogszabály januártól lép hatályba.

Ismét elővették a korbácsrendeletet

Független Hírügynökség

Saját költségükön kellene részt venniük januártól szakmai továbbképzésen azoknak az orvosoknak, akik az Országos Egészségbiztosítási Pénztár által elvártnál nagyobb értékben rendelnek tb-támogatással felírható gyógyszert.