• Tüdőrák témájú cikkek

    Medipress
    A tuberkulózisban szenvedő betegek esetén, megnő a tüdőrák kialakulásának kockázata – olvasható a Journal of Thoracic Oncology januári számában.
    Medipress
    Új dohányzási trend terjed a fiatalok között. A vízipipa népszerűségét az adja, hogy biztonságosabbnak tartják, mint a cigarettázást. A kérdés csak az, valóban nem rejt annyi veszélyt, mint a dohányzás?
    Medipress
    A legújabb kutatások szerint már néhány slukk beindítja a sejtek genetikai elváltozását. Rossz hír a kocadohányosoknak: kis mennyiségű a dohányfüst visszavonhatatlan károsodást idézhet elő a légutak sejtjeiben.
    Medipress
    A gazdag környezetben élő emberek hajlamosabbak a rák bizonyos fajtáira, mint a szegény környéken lakók, állítják az Ausztrál Egészségügyi és Jóléti Intézet munkatársai.
    MTI
    Holland kutatók eredményei azt mutatják, hogy azok a férfiak, akiknek tüdőrákszűrése negatív lett, kevésbé hajlanak a dohányzásról való leszokásra, mint azok, akiké nem meggyőző vagy későbbi kontrollt igényel.
    WEBBeteg - Cs. K. fordító
    Azok a dohányzók, illetve cigarettáról már leszokottak esetében, akik sok brokkolit és egyéb keresztesvirágú zöldséget fogyasztanak, kisebb a tüdőrák kialakulásának kockázata - állítják a Buffalói Roswell Park Rákkutató Intézet kutatói.
    MTI
    Olyan genetikai változatra bukkantak német genetikusok, amely a dohányosok körében gyakori tüdőráktípusban fordul elő - az eredmény célzott gyógyszerek kidolgozásához vezethet a sokszor halálos daganat ellen.
    MTI
    Világszerte, évente több mint 600 ezren esnek áldozatául a dohányosok szokásának, közülük 165 ezer gyerek.
    WEBBeteg
    "Édesapám 72 éves, 2 éve diagnosztizáltak nála tüdő- és főhörgő rákot. A kemó és sugárterápiákon már túl van. Ehhez társult egy idült hörghurut. Állandó erős köhögés kínozza - lehet valahogyan enyhíteni ezen a tüneten?" Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatából.
    Medipress
    A legújabb kutatások szerint már néhány slukk beindítja a sejtek genetikai elváltozását.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!