Túlsúlyosság téma

Egy felmérés szerint kritikusan gyenge a magyar gyerekek állóképessége

MTI

A magyar diákok negyede túlsúlyos vagy elhízott, az állóképességi szintjük pedig lehangoló - derült ki a 2014/2015-ös tanévben elvégzett Nemzeti Egységes Tanulói Fittségi Teszt (NETFIT) eredményeiből.

Az elhításnak vannak egészségügyi előnyei is

MTI

Tüdőgyulladással kórházban kezelt pácienseket vizsgálva az orvosok megállapították: nagyobb valószínűséggel élik túl a tüdőgyulladást azok a páciensek, akik elhízottak.

A túlsúlyos férfiak körében ritkább a korai magömlés

Medipress

A túlsúlyos férfiak jobban teljesítenek az ágyban. Egy felmérés szerint a kövérebbek esetében jóval ritkábban fordul elő a korai magömlés, mint soványabb, izmosabb társaik körében.

Tulsuly

Orvos valaszol - Dr. Tomonkó Magdolna

Tisztelt Doktor Úr/Nő Egesz eletemben tulsulyos voltam, minden letezo dietat kiprobaltam, dietetikussal konzultaltam, de soha eletemben nem fogytam 1 kilot sem.folyamatos fizikai munkat vegzek, mellette sportolok, a kaloriabevitelem 1300 korul van,

pajzsmirigy alul működés

Orvos valaszol - Irinyi-Barta Tünde

Pajzsmirigy alul működésben szenvedek megfelelő étrendre lenne szükségem ahhoz, hogy tudjak fogyni vagy legalább a testsúlyomat tartani tudjam. Volt egy "csoki cystám"amit 15 évvel ezelőtt műtöttek meg, jobb oldalon csak egy kis rész maradt a pajzsm