Törés téma

A leggyakoribb nyári gyermekbalesetek a törések és a napégés

MTI

A csonttörés, a zúzódás, a napégés, a száj- és bélfertőzés, valamint a rovarcsípés a leggyakoribb egészségügyi probléma a gyermekeknél nyáron - mondta Póta György háziorvos az M1 aktuális csatorna szombati műsorában.

A csontritkulás veszélyeire hívja fel a figyelmet az Oszteoporózis Társaság kampánya

MTI

Az újbóli törések fokozott kockázatára szeretné felhívni a figyelmet a Magyar Oszteoporózis és Osteoarthrológiai Társaság (MOOT), amely Tovább ne törj! szlogennel indított kampányt.

Problémát okozhat, ha rosszul forr össze ujjunk egy törés után

emineo.hu

Balesetek során legtöbb esetben a kezünk sérül meg, hiszen ezzel védjük testünket. A szakember szerint előfordul, hogy megússzuk a műtétet, arra azonban figyeljünk, hogy hosszabb távon komolyabb gondokat eredményezhet, ha ferdén forr össze ujjunk egy törés után.

Csikorgatás és a kopott fogak? Íme, a megoldás!

Oxygen Medical

Ha az éjszaka során látszólag ok nélkül többször felébredünk, reggel fáradtnak érezzük magunkat, fáj a fejünk, a nyakunk, zsibbad a karunk, zúg a fülünk, dr. Bajusz Örs, az Oxygen Fogászat fogorvosa, parodontológusa szerint gondolnunk kell a háttérben meghúzódó fogászati problémára is.

Ha egy idős ember elesik...

Medipress

Ugyan az egyszerű, például járdán történő esés viszonylag ártalmatlannak tűnik (szemben a magasabbról történő zuhanással), főként idős egyéneknél gyakorta alakulnak ki súlyos sérülésék, és a kimenetel akár fatális lehet.

Haematoma a lábon

Orvos valaszol - Dr. Ujj Zsófia Ágnes

Jó estét kívánok Doktornő! Gábor vagyok, és Haematomával kapcsolatos kérdésem lenne önhöz! Tegnap Fahordás közben rá esett egy rönk a bal lábam 4.újára! Ennek következtében keletkezett egy körömágyi elmozdulás nélküli törésem köröm alatti haematom

Sajkacsont törés

Orvos valaszol - Dr. Bogdán Aurél

Üdvözlöm! A héten sikeresen eltörtem a sajkacsontom. Jelenleg sínben van. A röntgen lelet szerint - az os triquetrumból dorsalian 4 x 1, 5 mm nagyságú darab kitört és dorsal felé dislocalódott. A kérdésem pedig hogy várható e műtét? Nagyjából mi

Törés

Orvos valaszol - Dr. Bogdán Aurél

Nekem úgy volt hogy 2 hétig volt rajta fekvőgipsz, utána megint fekvő gipsz csak az teljesen be volt gipszelve körkörösen az is 2 hétig volt rajta: És vissza mentünk és levették a gipszet és most 1 hete már hogy nincs rajta gipsz mert azt mondták ho

Többféle törés mikorra gyógyul meg?

Orvos valaszol - Dr. Bogdán Aurél

Hagy kérdezzem már meg mikorra gyógyul a következő törés. A Sípcsont (tibia) distalis végének törése A külboka törése A szárkapocscsont (fibula) törése Előre is köszönöm.

Újra-törés

Orvos valaszol - Dr. Bogdán Aurél

Drága Főorvos úr! sajnos a szüleim nem tanítottak meg rendesen boardozni és a amultkor tropára törtem a karomat a pályán. most már minden javul de nagoyn félek hogy rosszul forr össze. mit mondanak akkor majd a barátaim? meg a barátom? lehet el