Szoptatás téma

Hozzátáplálási kisokos

orvostkeresek.hu

Dr. Polgár Marianne, gyermek gasztroenterológus válaszai a leggyakrabban felmerülő kérdésekre.

A túlsúly növeli a mellrák kockázatát

Oxygen Medical

Mára egyértelműen bebizonyosodott, hogy a túlsúly az egyik komoly rizikófaktora a mellráknak (is).

A mellrák kockázata csökkenthető!

Oxygen Nőgyógyászat

A túlsúly számos betegség kockázatát növeli, többek közt a mellrákét is. Mivel ma Magyarországon évente 7500 nő szembesül ezzel a diagnózissal, az önvizsgálat, a korai felismerés és a helyes életmód jelentőségét hangsúlyozta dr. Demjén László, szülész-nőgyógyász.

Szoptathat-e a kismama, ha kontrasztanyagot juttatnak a szervezetébe?

WEBBeteg - Dr. Laki András, radiológus

PSS betegségem van, ezért az immunológusom állapotellenőrzés miatt tüdő HRCT-vizsgálatot írt elő, melyet infúziós kontrasztanyag beadásával fognak majd elvégezni. Kislányomat még esténként szoptatom. Azt a tájékoztatást kaptam, hogy a kontrasztanyag beadását követően 1 napig nem szoptathatok.

A tápszer a legjobb alternatíva, ha nincs vagy túl kevés az anyatej

www.elso1000nap.hu

Minden harmadik édesanya tapasztal valamilyen problémát a szoptatás során, legtöbben arra panaszkodnak, hogy túl kevés a tej - derül ki egy friss hazai felmérésből.

A magzati és a születés utáni élet táplálkozása - A jobb jövőt szolgáló táplálkozás

Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége

Az élet első 1000 napjának, azaz a várandósság ideje alatt az anyaméh védelmében eltelő időnek és az első két életévnek a körülményei hosszú távon lehetnek hatással a csecsemők későbbi egészséges növekedésére és a kora gyermekkori fejlődésre, sőt a felnőttkori egészségi állapotra. Ennek ismeretében a táplálás kiemelt jelentőséggel kezelendő már a magzati élet kezdetétől.

A szoptatás jótékony hatásai az anyai egészségre

WEBBeteg - Cs. K., fordító

Az anyatejes táplálásról már régóta ismert, hogy jótékonyan hat a baba egészségére és fejlődésére, de az már kevésbé köztudott, hogy az anya egészségére is számos pozitív hatással van, még évekkel a szoptatás után is.

Allergia megelőzés anyatejjel

allergiakozpont.hu

Évezredes gyakorlat, hogy az anyák szoptatják saját csecsemőjüket. Ezt a táplálási módot nagyon jól megalkotta a természet, mert szinte minden szempontból ez az optimális a baba számára.

Cumi: Jó a gyereknek?

WEBBeteg - B. M. , szakfordító

Csak Öntől függ, hogy ad-e cumit gyermekének, vagy sem. Mindenesetre jó, ha tisztában van vele, milyen előnyei és hátrányai vannak a cumi használatának.

Anyatej: háromfogásos menü

Debreceni Egyetem

Az anyatej az újszülött legoptimálisabb tápláléka, akár éhes, szomjas vagy megnyugvásra vágyik. Augusztus 1-je az anyatejes táplálás világnapja.