Szívroham téma

Mégsem segít a folsavkezelés?

MTI

Egy újabb klinikai tanulmány során arra jutottak amerikai kutatók, hogy a folsav-kiegészítők szedése nem védi az egészséges felnőttek szívét, nem lassítja az erekben a plakkok kialakulását.

A sok alvás is veszélyes lehet?

MTI

Az utolsó néhány évben több vizsgálat arra utalt, hogy mind a keveset alvók, mind a hosszú órákat szundikálók szívbetegség-kockázata fokozódik. Most egy angol és olasz kutatókból álló munkacsoport az eddigi legtöbb elérhető adat földolgozása alapján igyekezett ezt a kérdést megválaszolni, és eredményeiket az European Heart Journal közölte.

Az antidepresszánsok mellékhatása

MTI

Az antidepresszánsok a férfibetegek érfalának megvastagodását okozhatják, és ezáltal megnövelik a szívroham és az agyi érkatasztrófa (stroke) kockázatát - derült ki a középkorú ikerpárokat vizsgáló amerikai kutatás során.

A leveles zöldségek előnyei

Medipress

A magas étrendi nitráttartalom állhat a leveles zöldségek vaszkuláris előnyei mögött

Mire nem jó a multivitamin? - Kutatás

MTI

Több mint 180 ezer ember adatainak elemzése alapján állapították meg amerikai kutatók, hogy a multivitaminokat szedők és azokat nem szedők körében ugyanolyan arányban fordul elő a rák, illetve a szívroham miatti halálozás.

Huszonkilenc évesen meghalt az egészségtelen táplálkozás szószólója

MTI

Huszonkilenc évesen meghalt a zsírban sültek szószólója, az a férfi, aki a Heart Attack Grill - Szívroham Grill - nevű étterem propagálásával vált híressé az Egyesült Államokban.

Újabb gének felelősek a szívbetegségekért

MTI

Újabb tizenhárom génről bizonyosodott be, hogy összefüggésbe hozhatók a szívbetegségek kialakulásával. A ilyen jellegű betegségeket okozó gének köre így huszonháromra bővült.

Ha idő előtt jelentkeznek a tünetek - Tanulmány

MTI

Kisebb lehet a szívroham kockázata a későbbiekben azoknál a nőknél, akiknél már a menopauza kezdetén jelentkeznek hőhullámok és éjszakai izzadás - közölték amerikai kutatók.

A kardiológiai képalkotó vizsgálatok növelik a rák kockázatát

Medipress

A szívroham után használt kardiológiai képalkotó vizsgálatokból, és egyéb eljárásokból eredő alacsony dózisú sugárzás magasabb rák kockázatot jelent, állítja egy, a Canadian Medical Association Journal ban megjelent tanulmány.

Mitől véd meg a sok D-vitamin?

Medipress

Felejtsük el az almát, nem ez tartja távol az orvost, mint az angol közmondásban, hanem a naponta bevitt D-vitamin. Ezt állítja egy tanulmány, melyben 19 ezer amerikai nő és férfi D-vitamin-szintjét, táplálkozási szokásait és légúti fertőzéseinek arányait vizsgálták.