Szívroham téma

Kapcsolat lehet a terhességi diabétesz és a későbbi szívproblémák között

MTI

A terhességi cukorbetegség és a későbbi szívproblémák között kapcsolat lehet egy új hosszú távú amerikai kutatás szerint.

Új képalkotó eljárás mutathatja ki a szívroham kockázatát

MTI

Új képalkotó eljárás mutathatja ki a szívroham kockázatát, a módszer első tesztjei ígéretesek - derült ki brit orvosok kutatásaiból.

Az influenzaoltás ötven felett csökkenti a szívroham veszélyét

MTI

Egy új kutatás szerint az influenza ellen védőoltás majdnem felére csökkentheti a szívroham valószínűségét az ötven év felettieknél.

A mellkasi fájdalom okai, avagy mikor szükséges a gyors orvosi segítség?

WEBBeteg

A mellkasi fájdalom hátterében sokféle kórkép állhat, melyek között enyhe eltérések, de az életet veszélyeztető állapotok is előfordulnak.

Egészséges életmód mellett a legalább hétórás éjszakai alvás véd a szívbetegségektől

MTI

A legalább hét órás éjszaki alvás erősíti az egészséges életmód szívvédő hatásait - állítja egy hosszú távú, európai kutatás.

A túl sok só 2,3 millió ember halálát okozta 2010-ben

MTI

A túl sok só az étkezésben 2,3 millió ember halálát okozta világszerte 2010-ben szívroham, más szívbetegség és agyvérzés előidézésével - áll egy nemzetközi tanulmányban.

Az eper és az áfonya csökkentheti a szívroham kockázatát nők esetében

MTI

Heti három vagy több adag eper és áfonya evése egyharmaddal csökkentheti a szívroham kockázatát a nőknél - közölték amerikai és brit kutatók új tanulmányukban.

A dohányzás az agyat is károsítja

MTI

A dohányzás árt az agynak is, mert károsítja a memóriát, a tanulási és a gondolkodási képességeket - állapították meg közel kilencezer ember nyolc éven át tartó nyomon követése alapján brit kutatók.

Szívroham esetén Ön tudna segíteni?

WEBBeteg

Testnevelés óra közben halt meg szerdán egy fiú Kiskunfélegyházán a Közgazdasági Szakközépiskolában.

A mozgás segíthet helyrehozni a szívroham miatt károsodott szívet

MTI

Először találtak bizonyítékot brit kutatók állatkísérletekben arra, hogy a rendszeres intenzív mozgás életre keltheti az alvó állapotban lévő őssejteket, amelyek segítségével a szívroham miatt károsodott szöveteket helyettesítő új szívizom fejlődhet ki.