Szívinfarktus téma

A magas vérnyomás növeli a szívelégtelenség kockázatát

MTI

A szívelégtelenség a koszorúér-betegségben szenvedő, idős emberek körében mind gyakoribb, de már a normális érték felső határán lévő vérnyomás is tovább fokozza ennek kockázatát.

Szívinfarktus után: hogy tovább éljünk

MTI

Szívinfarktus után a korszerű fizikai és pszichés utókezelés, a rehabilitáció jelentősen csökkenti a szívroham ismétlődésének kockázatát, és mérhetően javítja a betegek életkilátásait.

Halálos szívroham földrengéstől?

MTI

A földrengést követő években nem csak a megrongálódott, összedőlt házakat, hidakat kell újjáépíteni, hanem akár még három esztendőn át több halálos szívrohamra is számítani lehet.

Hogyan tesz az ajándékozás egészségessé?

WEBBeteg - Cs. K. fordító

Mindannyian úgy nőttünk fel, hogy azt hallottuk, adni jobb, mint kapni. A tudomány most bebizonyította, hogy ez így igaz. A jószívűség és nagylelkűség csökkenti a szívinfarktus kockázatát.

A szójatej nem csökkenti a koszorúérbetegség kockázatát

MTI

Sokan vártak a szójatejben lévő fehérjék és növényi ösztrogének fogyasztásától kedvező eredményt olyan szempontból is, hogy így csökkenthető a szívinfarktus esélye. Korosodó nők ilyen irányú vizsgálata azonban nem jelzett semmiféle kedvező változást - adta hírül a Nutrition Research tanulmánya.

A nők hajlamosabbak az infarktusra, de...

MTI

Régen sokkal több férfi került szívinfarktus miatt kórházba, mint nő, de ez az arány megfordulóban van, a gyengébb nem tagjai azonban jobban gyógyulnak szívroham után, mint a férfiak.

Mikroszkópikus méretű labdacsok a szív gyógyulásáért - Kutatás

MTI

A kutatók már régóta kísérleteznek olyan eljárások kidolgozásával, amelyekkel a halálra ítélt szívterület hosszabb ideig életben tartható. Már évekkel ezelőtt találtak olyan enzimet, amely az oxigén hiánya miatt fuldokló sejtekben a mérgező szabad gyököket semlegesíti.

Járványként terjed a cukorbetegség Magyarországon

MTI

Van mód a cukorbetegség terjedésének visszaszorítására Magyarországon - hangzott el a Magyar Tudományos Akadémián csütörtökön rendezett sajtótájékoztatón.

Az időjárás is rizikófaktora a szívinfarktusnak

MTI

Tizenkét tanulmányból nyolc azt jelezte, hogy a leghidegebb napokon emelkedik a szívroham kockázata, 13 tanulmányból hét pedig azt, hogy a meleg hasonlóan növeli az infarktusveszélyt.

Súlycsökkentő műtét - A szívinfarktus kockázatát is mérsékli?

MTI

A súlyosan kóros kövérség kezelésére mind több országban végeznek sebészeti beavatkozásokat, amelyek a fogyás szempontjából igen hatékonynak bizonyulnak, de hosszú távon a szívroham esélye a tapasztalatok szerint nem lesz kisebb az operációtól.