Szívelégtelenség téma

Így is kezelhető a szívelégtelenség?

MTI

Az oxigénben szegény levegőn végzett edzés nem csak a sportolók számára lehet hatékony, a szívelégtelenségben szenvedők számára is előnyös lehet – állítja egy nemrégiben elvégzett vizsgálat. A különös eljárással nyert eredményeket az Amerikai Szív Szövetség most befejezett kongresszusán ismertették.

A konyhasó fokozhatja az alvási légzésszünet kialakulását

MTI

Alvás közben sok embernek időnként kimarad a lélegzetvétele, ami néhány másodpercig, de akár percekig is tarthat és több betegség tünete, kockázati tényezője lehet. Egy kanadai vizsgálat szerint a kihagyó légzés a konyhasó bevitelének csökkentésével javítható.

A Waon-terápia

MTI

A csökkent teljesítőképességű szív állandó kezelést igénylő szívelégtelenséggel jár együtt, de japán kutatóknak egy új módszerrel, infraszaunával sikerült a szívműködés erejét javítani. A Waon-terápia a beszámolók szerint nem csak hatásos, hanem kellemes is a betegeknek.

A tájékozatlanság mint kockázati tényező

MTI

Gyakrabban kerülnek kórházba és halálozási esélyük is rosszabb azoknak a szívelégtelenségben szenvedő, rendszeres orvosi kontroll alatt álló betegeknek, akik kevésbé tájékozottak betegségük alapjairól - mutatták ki vizsgálatukban amerikai szívgyógyászok.

Valóban káros a betiltott diabétesz elleni szer

MTI

Negyedével növeli a szívelégtelenség és hatodával a halálozás kockázatát az Avandia elnevezésű, diabétesz elleni gyógyszer az eddigi legnagyobb tanulmány összegzése szerint - idézte pénteken a The Daily Telegraph brit napilap online kiadása.

A "kövérségi ellentmondás"

MTI

Katalóniai kutatók Paloma Gastelurrutia vezetésével azt vizsgálták, hogy a szívelégtelenségben szenvedő betegek később vagy korábban halnak meg, ha elhízottak, és a halálokok - hirtelen szívhalál vagy szívelégtelenség - között van-e különbség.

Szívelégtelenség ellen génterápia

MTI

Kis létszámú klinikai próbában hatékonynak és biztonságosnak találtak szívelégtelenségben szenvedő embereknél egy génterápiás kezelést - közölték hétfőn amerikai kutatók.

Vérvizsgálattal megjósolható a szívelégtelenség

Medipress

Amerikai kutatók olyan új vérvizsgálat kifejlesztéséről számoltak be, amellyel előre lehet jelezni a szívelégtelenség kockázatát az egészségesnek látszó idősebb felnőttekben.

Tesztoszteronnal kezelhető a női szívelégtelenség

MTI

A keringési elégtelenségben szenvedő női betegek lényegesen jobb állapotba kerülnek, ha a korszerű gyógyszereik mellé - akár kis adagban is - tesztoszteront kapnak - állítják olasz kutatók az Amerikai Szívgyógyászok Kollégiumának tudományos folyóiratában megjelent tanulmányukban.

Szívelégtelenség: az izmosabb betegeknek több a túlélési esélye

Medipress

Nagyobb a hosszabb élet valószínűsége azoknál a szívelégtelenségen átesett betegeknél, akik izmosabbak. A több izom jobb tápanyag-státuszhoz társul, a magas testzsír viszont növeli a gyulladási készséget, és rontja a fizikai teljesítményt - állapították meg az Albertai Egyetem kutatói.