Szívelégtelenség téma

Kétharmaddal emeli a szívelégtelenség kockázatát a cukorbetegség

MTI

Kétharmaddal emeli a szívelégtelenség kockázatát és növeli számos más szövődmény rizikóját is a cukorbetegség - állapította meg jelentésében csaknem kétmillió ember adatainak elemzése alapján a brit National Diabetes Audit elnevezésű szervezet.

Az alvási apnoe jobban károsíthatja a nők agyát, mint a férfiakét

MTI

Az alvási apnoéban szenvedő nőknél nagyobb mértékű agykárosodást találtak amerikai kutatók, mint a követéses vizsgálatban szereplő - szintén apnoéval élő - férfiaknál.

Szívelégtelenségben elhunyt a válogatott kosaras

WEBBeteg

Életének 22. évében elhunyt Morgen Ferdinánd, az élvonalbeli Atomerőmű SE kosárlabdázója.

Az étcsokoládé gyógyító hatása

MTI

A fekete csokoládé újabb gyógyhatását mutatta ki egy nemzetközi tanulmány: a szívelégtelenség kezelését is segíti a kedvelt édesség.

Halott szívizmot pótló injekció

MTI

Alapvetően megváltoztathatja a szívroham kezelését egy új oldat, amelyet injekcióval katéteren keresztül lehet a szíve juttatni.

A nők szíve szívósabb, mint a férfiaké

MTI

Ha bármilyen betegség következtében romlik a szív teljesítménye, szívelégtelenség alakul ki, egy új vizsgálat igazolta, hogy a női szív ugyanolyan mértékű károsodás esetén is jobban bírja a megpróbáltatásokat, mint az erősebb nem tagjaié.

A keringési elégtelenség hatása az agyműködésre

MTI

Rontja az emlékezőtehetséget és a gondolkodás gyorsaságát a szívelégtelenség - közölte ausztrál kutatók nagy figyelmet keltő vizsgálatának eredményeit az European Heart Journal című szakfolyóirat.

A modern szívsebészet sikertörténete

MTI - Press

Eufórikus izgalommal értesült a világ a futótűzként terjedő szenzációról, miszerint egy Dél-afrikai sebész elvégezte az első sikeres szívtranszplantációt. Christian Barnardot 1967-ben elvégzett műtétje után szárnyára kapta a világhír.

Sztárok betegségei 2011-ben

WEBBeteg - Cs. K. fordító

A sztárok betegségei nem csak arra emlékeztetnek bennünket, hogy ők is csak emberek, de gyakran segítenek felhívni a figyelmet bizonyos egészségügyi problémákra is. Katalin hercegnő súlyproblémáitól Venus Wililams Sjögren –szindrómájáig összeszedtük 2011 legnagyobb figyelmet kapó celeb betegségeit.

Így is kezelhető a szívelégtelenség?

MTI

Az oxigénben szegény levegőn végzett edzés nem csak a sportolók számára lehet hatékony, a szívelégtelenségben szenvedők számára is előnyös lehet – állítja egy nemrégiben elvégzett vizsgálat. A különös eljárással nyert eredményeket az Amerikai Szív Szövetség most befejezett kongresszusán ismertették.