Szívbetegségek téma

A repülőgépek zaja növeli a szélütés és a szívbetegségek kockázatát

MTI

A repülőgépek keltette zaj 10-20 százalékkal növeli az agyi érkatasztrófa és a szívbetegségek kockázatát - mutatták ki két nagyszabású tanulmányban brit és amerikai kutatók.

A kardiológiai kockázatbecslés

healzz.com

Szeptember utolsó vasárnapján, a Szív Világnapján szembesülnünk kellett azzal, hogy a magyarok több mint fele szív- és érrendszeri betegségekben hal meg, napi 70 embert éri hirtelen szívhalál.

Az egészséges életmód csökkenti a szívbetegségek kockázatát

MTI

Az egészséges életmód hatékonyan csökkentheti az örökletes hajlamból fakadó kockázatokat szívbetegségek esetében - derítették ki amerikai szívgyógyászok.

A nem fertőző világjárványokról

healzz.com

A dohányzás, az egészségtelen táplálkozás és túlsúly, a testmozgás csökkenése, sok só fogyasztása a világ eddig szegény országaiban is támad. Dr. Apor Péter sportorvos, az Oxygen Medical szakértője a meredeken növekvő következményes kardiovaszkuláris és metabolikus megbetegedésekről, a legnagyobb veszélyekről és a megelőzés lehetőségeiről beszélt.

Az alma és a körte egyaránt veszélyes

MTI

Megcáfolva a korábbi megfigyeléseket, egy új vizsgálat bebizonyította, hogy az elhízás akár "alma-" (hasi), akár "körtealakú" (csípőtáji), mindenképpen növeli a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát.

Újabb gének felelősek a szívbetegségekért

MTI

Újabb tizenhárom génről bizonyosodott be, hogy összefüggésbe hozhatók a szívbetegségek kialakulásával. A ilyen jellegű betegségeket okozó gének köre így huszonháromra bővült.

Rostban gazdag étrend előnyei: Mennyi az ajánlott mennyiség?

MTI

A több rostot tartalmazó étrenden élő emberek, kisebb kockázattal halnak meg szív- és fertőző, illetve légzőszervi betegségekben - közölték hétfőn megjelent tanulmányukban amerikai kutatók.

A napi zöldség és gyümölcsfogyasztás - Milyen előnyökre számíthat?

Medipress

Mindenki tudja, hogy a zöldség-és gyümölcsfogyasztás több okból is fontos, de egy új kutatás a szívbetegségek elleni védekezést is feltette a listára.

Új szívbillentyű-elemmel kezelhetőek a szívritmuszavarok

MTI

Egy új szívsebészeti eszközzel, a szív háromhegyű billentyűjének tágulatának sebészeti kezelésére alkalmas gyűrűvel olyan szívbetegek kezelése is lehetséges lesz, akiken az eddig használt módszerekkel alig lehetett segíteni.

Szívbetegségek - A kövér betegek hamarabb gyógyulnak

MTI

Miközben a kövérség fontos kockázati tényezője a koszorúér-betegségnek vagy a cukorbajnak, nem ritka a kövérségi paradoxon: a súlytöbblettel bajlódó beteg gyorsabban és jobban gyógyul, mint karcsú betegtársai.