Szívbetegségek téma

Az anya étrendje összefügghet a baba szívproblémáinak kockázatával

MTI

A várandós anya étrendje összefügghet azzal, mekkora lesz a baba veleszületett szívproblémáinak kockázata - derült ki egy nagy létszámú amerikai vizsgálatból.

A hormonpótló tabletták növelik a vérrög és a stroke kialakulásának kockázatát

MTI

A hormonpótló tabletták szedése növelheti a vérrög keletkezésének és a stroke lehetőségének a kockázatát egy új tanulmány szerint.

Jógával csökkenthető a szívbetegségek kockázata egy holland kutatás szerint

MTI

Jógával csökkenthető a szívbetegségek kockázata egy holland kutatás szerint.

4 tünet, amellyel azonnal forduljon orvoshoz

Oxygen Medical

Hazánkban a szív-és érrendszeri betegségek okozzák az elhalálozások több mint felét. Jó tudni, hogy a megelőzés, vagy időben történő beavatkozás életet menthet.

Tíz európai városlakóból akár kilenc is erősen szennyezett levegőt szív

MTI

Tíz európai városlakóból akár kilenc is erősen szennyezett levegőt szív, a légszennyezés a becslések szerint az Európai Unió (EU) 28 tagállamában mintegy 430 ezer ember korai halálát okozhatja - derült ki az Európai Környezetvédelmi Ügynökség (EEA) éves jelentéséből.

Kétséges a vörösbor és az étcsokoládé egészségvédő hatása egy új kutatás alapján

MTI

Kételkednek a kutatók a vörösbor rezveratrol nevű, antioxidáns hatású összetevőjének egészségvédő hatásában, miután egy itáliai borvidék lakóit kilenc éven át követték nyomon, és nem találtak bizonyítékot arra, hogy az anyag megfékezné a szívbetegségeket és hosszabb élethez juttatná a fogyasztóit.

Nem csak a beteg szív, hanem a lélek is ápolásra szorul

WEBBeteg - B. M. , szakfordító

A szívbeteg pácienseknek pszichés támogatásra is szükségük van, hiszen sokan közülük életveszélyesnek érzik állapotukat. Nem kevesen depresszióban vagy félelmi zavarokban szenvednek. Akkor is, ha túlestek a szívműtéten komplikációk nélkül és a terápia sikeres volt.

A rossz alvás megváltoztatja az emberi szervezetet

MTI

A rossz alvás drámai hatással van az emberi szervezet működésére, ami abban jut kifejeződésre, hogy több száz gén tevékenysége módosul napközben az elégtelen alvás következményeként - állapították meg brit tudósok.

Kapcsolat lehet a terhességi diabétesz és a későbbi szívproblémák között

MTI

A terhességi cukorbetegség és a későbbi szívproblémák között kapcsolat lehet egy új hosszú távú amerikai kutatás szerint.

Védd a veséd, mentsd meg a szíved!

Orvostkeresek Egészségmagazin

A vese működésének támogatásával a szívünknek is segíthetünk, ugyanis a beszűkült vesefunkciók több, mint tízszeresére növelik az idő előtt bekövetkező szív- és érrendszeri eredetű halálozás kockázatát.