Szív- és érbetegség téma

A vörös és a fehér hús fogyasztása egyaránt ártalmas a koleszterinszintre

MTI

Az általános vélekedéssel ellentétben azonos hatással van a vér koleszterinszintjére a vörös és a fehér hús fogyasztása amerikai kutatók új tanulmánya szerint.

Csökken a szív- és érrendszeri betegségek miatt elhunytak száma

MTI

A modern diagnosztikai berendezéseknek köszönhetően tovább javítható a statisztika - mondta a Semmelweis Egyetem klinikai rektorhelyettese.

Gyógyító flavonoidok

MTI

Mintegy 20 százalékkal ritkább a szív-és érrendszeri halálozás a növényi flavonoidokat friss zöldség és gyümölcs formájában rendszeresen fogyasztók körében - derült ki a táplálkozástudomány legtekintélyesebb folyóirata, az American Journal of Clinical Nutrition februári számában megjelent tanulmányból.

Gének és életmód

MTI

Senki sem tudja megváltoztatni azokat a géneket, amelyeket az őseitől örökölt, de mindenki kiválaszthatja azt az étrendet, mellyel kedvezően befolyásolhatja az örökölt kockázatot, amivel megszületett.

Szolid életvitel egyenlő egészségesebb évek?

MTI

Akik egészségesen étkeznek, rendszeresen mozognak és megfelelő szinten tartják a testsúlyukat, azoknak kisebb az esélye arra, hogy megemelkedjen a vérnyomásuk, vagy szívelégtelenségük legyen. Két nagy vizsgálat eredményeit az Amerikai Orvostársaság hetilapja közölte.