• Szép téma

    Szép

    A hajhullások hátterében állhat hormonális, belgyógyászati, immunológiai és bőrgyógyászati ok is. Szükség lehet labor vizsgálatokra is. Az okok felderítése után kezdődhet meg a terápia: hajszeszek, belsőleg adott gyógyszerek segítségével.

    A legújabb terápia az orvosi mezoterápia, melynek során a haj növekedéséhez szükséges nyomelemeket, vitaminokat, növekedési faktorokat speciális pisztollyal, mint mini injekciókat lőnek a hajas fejbőrbe.

    Szép

    A bőrgyógyászat ma már többféle Drakula-terápiát is számon tart, melyek egyik igazán hatékony formája a PRP ( Platelet Rich Plasma), a vérlemezkékben gazdag plazmaterápia, mely az esztétikai gyógyászatban MyCells® néven terjedt el.

    A pácienstől a megszokott módon vért vesznek, melyet lecentrifugálnak, így a vérsavó a vörösvértestektől szétválasztódik. Egy speciális technika segítségével a normál vérplazmából elkülönítik a vérlemezkékben gazdag plazmát, mely növekedési faktorokban és a sejtmegújulást elősegítő fehérjékben gazdag. Ezt a vérlemezkékben gazdag plazmát fecskendezik vissza a bőrbe.

    Az eljárás az arc vagy a kézfej bőrének fiatalítását szolgálja.

    Független Hírügynökség
    Minden negyedik ember részt vett a Szűréssel az Életért Program nyírmadai rendezvényén szombaton. Csaknem 1300-an vettek részt az ingyenes vizsgálatokon, ez a szabolcsi kisváros lakóinak több mint egynegyede.
    MTI
    Továbbra is igen népszerű a Szűréssel az Életért Program (SZÉP), a március végétől június végéig tartó harmadik rendezvénysorozaton már több mint tízezren vettek - mondta Székely Tamás egészségügyi miniszter a SZÉP borsodi állomásán Putnokon, szombaton.
    Független Hírügynökség
    Körülbelül 1700 ember vett részt a Szűréssel az Életért Program III. szűrővizsgálatain a hétvégén.
    Független Hírügynökség
    Több mint kétezer látogatója volt hétvégén a Szűréssel az Életért Program (SZÉP) ingyenes szűrővizsgálatainak Ibrányban, Demecseren, Cigándon és Záhonyban. A résztvevőkön csaknem 7500 vizsgálatot végeztek el a szakorvosok.