Szálló por koncentráció téma

Egy városban veszélyes, ötben egészségtelen a levegő

MTI

A tisztifőorvos szerint a levegőhigiénés index alapján Nyíregyházán veszélyes a levegő minősége.

Több településen is egészségtelen a levegő

MTI

Négy településen is egészségtelen a levegő a magas szálló por koncentráció miatt - közölte az Országos Közegészségügyi Intézet.

Tizenhat településen kifogásolt a levegő minősége

MTI

Tizenhat településen, köztük Budapesten is kifogásolt a levegő minősége az elmúlt 24 óra mérései alapján, Vácon a szálló por koncentrációja meghaladta a tájékoztatási küszöbértéket, a város levegője egészségtelen minősítést kapott - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) a Facebook-oldalán szerdán.

Szálló por - Tovább romlott a levegő-egészségügyi helyzet az országban

MTI

Az elmúlt huszonnégy óra mérési adatai szerint Pécsen veszélyes, további kilenc városban, köztük Budapesten egészségtelen a levegő-egészségügyi helyzet a magas szállópor-koncentráció miatt - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) a Facebook-oldalán csütörtökön.

Szálló por - Tizennégy városban kifogásolt a levegő-egészségügyi helyzet

MTI

Az elmúlt huszonnégy óra mérési adatai alapján a megfigyelt települések közül tizennégyben kifogásolt a levegő-egészségügyi helyzet - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat Országos Tisztifőorvosi Hivatala a Facebook-oldalán szerdán.

Szálló por - Több városban tovább romlott a levegő minősége

MTI

Több helyen is tovább romlott a levegő minősége. A levegő magas szállópor-koncentrációja (PM10) miatt kedden már hat település és Budapest levegőjét is egészségtelennek minősítette az Országos Közegészségügyi Központ.

Szmogriadó: Budapesten nagyon rossz a levegő

Független Hírügynökség

Vasárnap 11 órától, csak a páratlan rendszámú járművek közlekedhetnek Budapesten, miután a főpolgármester elrendelte a szmogriadó riasztási fokozatát. Budapesten most rendeltek el először szmogriadót. A rendőrség fokozottan ellenőrzi a rendelet betartását, ám büntetésre egyelőre nem kell számítani. A korlátozásra a magas szállópor-koncentráció miatt volt szükség.