Sugárzás téma

Kardio CT kérdőjelekkel

WEBBeteg/Magyar Kardiológusok Társasága

Az elmúlt hetekben a sajtóban megjelent, hogy a szív CT vizsgálata során a beteget „súlyos, akár 600 mellkas röntgen vizsgálatnak megfelelő” sugárdózis éri. A Magyar Kardiológusok Társasága a híradásra közleményben reagált.

Kedden is erős UV-B sugárzásra számíthatunk

Független Hírügynökség

Hétfő után kedden is nagyon erős UV-B sugárzásra lehet számítani országszerte. Ez azt jelenti, hogyha valakinek normál bőrtípusa van, akár negyedórás napon tartózkodás után is leéghet.

Téves sugár-túladagolás egy francia kórházban

FH

Több mint 5500 beteg kapott túlzott sugáradagot a kezelésénél egy franciaországi kórházban. Epinal kórházának rákbeteg osztályán 1999 és 2006 között a páciensek a gyógyításhoz szükségesnél nagyobb adag sugárzást kaptak.

Terhesseg es sugarzas

Orvos valaszol - Dr. Laki András

Tisztelt Dr.Laki Andras Ur. Kerdesem a kovetkezo.Rontgen aszisztenskent dolgozom CT-ben, es szeretnek gyereket vallalni. Az elso 2 hetben ameddig terhessegi teszt kimutatja a terhesseget on szerint nyugodtan dolgozhatok itt? mivel utanna nogyogyasz

Érzékenység az elektromos sugárzásra

Orvos valaszol - Dr. Csuth Ágnes

Amerikaban elek, es tanitok. Van egy novendekem, akinek nagyon sulyos erzekenysege alakult ki a kulonbozo elektromos keszulekek sugarzasara es a kornyezetunket allandoan terhelo egyeb sugarzasra. /Mobil phone, laptop, mikrohullamu suto, de a legko