Storke téma

C- és E-vitamin - nem mindig hasznosak!

WEBBeteg - Cs. K. fordító, Lektorálta: Dr. Jóna Angelika, gyermekorvos

Egy hosszú ideig tartó, nagy betegkör bevonásával végzett vizsgálat bebizonyította, hogy sem a C-, sem pedig az E-vitamin önmagában nem segít a szívrohamok megelőzésében. Számos kedvező tulajdonságuk ellenére tehát ezen a vizsgán megbuktak.

Agyvérzés után - Az orvos válaszol

WEBBeteg

75 éves anyukámnak agyvérzés következtében megbénult a bal oldala, nehezen érthető a beszéde, nehezen nyel és nem tud fordulni. Azt szeretném kérdezni, mikortól lehet tornáztatni? Lehet-e emelgetni, masszírozni, esetleg krémet használni? Mit szabad és mit nem? - A WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

Agyi infarktus utáni ápolás - Az orvos válaszol

WEBBeteg

"Édesanyám agyi infarktust kapott, a bal agy fél kétharmada elhalt, jobb oldala lebénult. Két hónap után ott tartunk, hogy egy kicsit mozog a keze. Beszélni nem tud, csak baba nyelven, nem emlékszik dolgokra. Ön szerint van remény a felépülésre? - A WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

Banán - A természetes vérnyomás-szabályzó

Medipress

Egy banán reggelire, egy ebéd után és egy kora este elég káliumot juttat a szervezetünkbe ahhoz, hogy 21 százalékkal csökkenjen a stroke-hoz vezető vérrögök kialakulásának esélye – állapították meg olasz és brit kutatók.

Stroke, agyi infarktus

Orvos valaszol - Dr. Kalóczkai Andrea

TISZTEL DR.NŐ/ÚR! 2012.JANUÁRJÁBAN VOLT EGY AGYI INFARKTUSOM 3HÉTIG VOLTAM KÓRHÁZBAN! ROVUVASTAINT, NOOTROPILT, TRENTALT, ASPIRIN PORTECTET, ASENTRÁT, FRONTINT, BETALOCOT KELLEN SZEDNEM! MIVEL NEM VAGYOK NAGY GYÓGYSZER SZEDŐ EZÉRT MÁR CSAK AZ AS