Sperma téma

Sok zöldség és gyümölcs, egészségesebb sperma

MTI

Az egészségesen étkező férfiaknak egészségesebb a spermája is - állapították meg spanyol kutatók a Fertility and Sterility című szaklapban megjelent tanulmányukban.

A vízben lévő ösztrogén rontja a spermák minőségét?

WEBBeteg/Független Hírügynökség

Romlik az izraeli férfiak spermájának minősége. Az izraeli spermabankokban 2004 és 2008 között elhelyezett ondófolyadékok 40 százalékkal kevesebb spermiumsejtet tartalmaznak, mint a 90-es évek közepének és végének anyaga. Erről a Haarec című izraeli napilap adott hírt hétfőn.

Kómás férje spermájával készülnek megtermékenyíteni egy nőt

Független Hírügynökség

Egy ismert olasz nőgyógyász olyan nőt készül méhen kívül megtermékenyíteni, akinek férje agytumor miatt kómában fekszik, adta hírül szerdán az olasz sajtó. Olaszországban ez lesz az első ilyen beavatkozás, és máris kivívta a Vatikán rosszallását.

Az intelligens férfiaknak jobbak a spermáik

WEBBeteg - Cs. K. fordító

Egy új angol kutatás szerint a magasabb intelligenciájú férfiak általában jobb minőségű spermákat termelnek. A tanulmány, mely az Intelligence című lapban jelent meg, alátámasztja azt a korábbi tézist, mely szerint az intelligenciáért felelős géneknek egyéb biológiai hatásaik is vannak.

Veszélyben a férfiak

WEBBeteg/Bild

A brit környezetvédelmi szervezet, a Chem Trust legújabb beszámolója szerint az anyaméhben történő fejlődés alatt a férfi nemi szervek sokkal érzékenyebben reagálnak a különböző vegyi anyagokra (pl. növényvédő szerekre), mint a nőiek.

KI lehet az apa?

Orvos valaszol - Dr. Tekse István

Tiszteletem Doktor úr! Abban a vitás élethelyzetben vagyok, hogy a terhes barátnőmmel nem tudjuk biztosan hogy a 2 lehetséges apa jelölt közül melyikünk lehet a befutó. Védekezés nélkül történt minden alkalom, én megszakítással próbálkoztam néha ke

Kevés spermium

Orvos valaszol - Dr. Papos István

Tisztelt Doktor Úr! Andrológiai vizsgálat eredménye alacsony spermiumszám (12 millió) .Egyéb férfi problémám nincsen. Az orvosom Gynositol szedését javasolta, majd vérvizsgálat után (LH 3.62, FSH 3.64, Prolaktin 128.4, tesztoszeron 10.3) Clostil

Miért csíp a sperma?

Orvos valaszol - Dr. Papos István

Üdv! Már több, mint egy éve együtt vagyunk a párommal, fogamzásgátlásra hüvelygyűrűt használok, ám eleinte óvszerrel is védekeztünk. Nem sokkal később elhagytuk az óvszer használatát, mondván, hogy fogamzásgátló mellett nem feltétlenül szükséges.

vprosztata és sperma

Orvos valaszol - Dr. Papos István

Urollogiai vizsgálat psa1.75 vizelet csepegésem volt tamsudil 04 kaptam egy dobozzal a 4.nap után nem jött közösülésnél sperma ilyen nem voltmég mi lehet a baj.Vesék épek prosztata nagyobb nem talált semmit az urologus a tamsudil szedését nem mondta

Lehet e gyerekem ezzel az eredménnyel

Orvos valaszol - Dr. Papos István

Szeretném megtudni, hogy van e esélyem gyereket nemzeni! Profertilt 2. Hónapja szedek! Spermium analizis (Zárojelben a who 5also referenciaertekeket tuntettuk fel, jelen eredmeny 2 meres atlaga) Karencia 4nap Szín: feheres sargas. Szag: vadg