Sertésinfluenza téma

Franciaországot is elérte a fertőzés

MTI

Franciaországot is elérte a Mexikóból kiindult új influenzavírus: két betegnél azonosították a kórokozót, egy harmadik páciens esetében pedig "nagy a gyanú", hogy a következő napokban nála is kimutatják a fertőzést - közölte péntek este a francia egészségügyi miniszter. Roselyne Bachelot hozzátette: mindhárman a közelmúltban tértek haza Mexikóból, Párizsban kezelik őket, és "jól vannak".

Világjárvány: A sertésinfluenza terjedőben

Független Hírügynökség

Május első napján az alábbi hírek kerültek szerkesztőségünkbe a mostanában elhíresült A/H1N1 vírusról, vagy ismertebb nevén: sertésinfluenzáról.

Működik a hőkamerás szűrés Ferihegyen

Független Hírügynökség

Négy hőkamerát állítottak működésbe csütörtökön kora reggel a Ferihegyi Repülőtéren az új influenzavírus miatt. A berendezések az érkező utasok testhőmérsékletét figyelik, és ha valakinek 38 Celsius foknál magasabb a hője - azaz lázas - egyből orvoshoz kísérhessék.

Sertésinfluenza - óvintézkedések egyes európai országokban

MTI

Az embereket is megfertőző, új típusú sertésinfluenza miatt számos európai országban vezettek be óvintézkedéseket, illetve tettek előkészületeket a járvány kivédésére.

Sertésinfluenza: a GSK növeli a vírusellenes szerek gyártását

WEBBeteg

Újabb gyógyszergyár jelentette be, hogy rendelkezik elegendő vírusellenes készítménnyel, melyet szükség esetén szállítani is tud - tudatja a GSK sajtóközleménye. A gyógyszergyár a napokban meg is növelte ezen gyógyszereinek gyártását.

Küszöbön a világjárvány - 5-ösre emelte a sertésinfluenza-járvány besorolását a WHO

WEBBeteg összeállítás - MTI/FH

Az Egészségügyi Világszervezet szerdán este 5-ösre emelte a sertésinfluenza-járvány besorolását a 6-fokozatú skálán. Ez azt jelenti, hogy bármikor bekövetkezhet a világjárvány, és már csak kevés idő áll rendelkezésre a korábban eltervezett szükségintézkedések bevezetésére.

Feleannyian haltak meg a H1N1 miatt Mexikóban, mint korábban gondolták

MTI

Mexikóban szerdán lefelé módosították a sertésinfluenza valószínűsíthető áldozatainak számát. Korábban 159 halálesetről szóltak a hírek, most már csak 84 betegről feltételezik, hogy a H1N1 vírus okozta halálukat.

Sertésinfluenza: újabb megbetegedések és "névváltozás"

Független Hírügynökség

Három újabb megerősített sertésinfluenzás esetről tudnak Nagy-Britanniában - ezt maga a miniszterelnök, Gordon Brown jelentette be szerdán.

Sertésinfluenza: napokon belül megérkezhet az új vírustörzs

MTI

Napokon belül Magyarországra érkezhet az az új, A/H1N1 típusú influenzavírus-törzs, amelynek segítségével elindulhat az oltóanyaggyártás - mondta el Bujdosó László, a Pandémiás Bizottság elnöke.

Sertésinfluenza: már 159 halálos áldozat

MTI

A sertésinfluenza valószínűleg már 159 ember halálát okozta Mexikóban. A sertésinfluenza-gyanús esetek száma az országban 2498, kórházban jelenleg 1311 beteg van.