Sertésinfluenza téma

Sertésinfluenza - óvintézkedések egyes európai országokban

MTI

Az embereket is megfertőző, új típusú sertésinfluenza miatt számos európai országban vezettek be óvintézkedéseket, illetve tettek előkészületeket a járvány kivédésére.

Sertésinfluenza: a GSK növeli a vírusellenes szerek gyártását

WEBBeteg

Újabb gyógyszergyár jelentette be, hogy rendelkezik elegendő vírusellenes készítménnyel, melyet szükség esetén szállítani is tud - tudatja a GSK sajtóközleménye. A gyógyszergyár a napokban meg is növelte ezen gyógyszereinek gyártását.

Küszöbön a világjárvány - 5-ösre emelte a sertésinfluenza-járvány besorolását a WHO

WEBBeteg összeállítás - MTI/FH

Az Egészségügyi Világszervezet szerdán este 5-ösre emelte a sertésinfluenza-járvány besorolását a 6-fokozatú skálán. Ez azt jelenti, hogy bármikor bekövetkezhet a világjárvány, és már csak kevés idő áll rendelkezésre a korábban eltervezett szükségintézkedések bevezetésére.

Feleannyian haltak meg a H1N1 miatt Mexikóban, mint korábban gondolták

MTI

Mexikóban szerdán lefelé módosították a sertésinfluenza valószínűsíthető áldozatainak számát. Korábban 159 halálesetről szóltak a hírek, most már csak 84 betegről feltételezik, hogy a H1N1 vírus okozta halálukat.

Sertésinfluenza: újabb megbetegedések és "névváltozás"

Független Hírügynökség

Három újabb megerősített sertésinfluenzás esetről tudnak Nagy-Britanniában - ezt maga a miniszterelnök, Gordon Brown jelentette be szerdán.

Sertésinfluenza: napokon belül megérkezhet az új vírustörzs

MTI

Napokon belül Magyarországra érkezhet az az új, A/H1N1 típusú influenzavírus-törzs, amelynek segítségével elindulhat az oltóanyaggyártás - mondta el Bujdosó László, a Pandémiás Bizottság elnöke.

Sertésinfluenza: már 159 halálos áldozat

MTI

A sertésinfluenza valószínűleg már 159 ember halálát okozta Mexikóban. A sertésinfluenza-gyanús esetek száma az országban 2498, kórházban jelenleg 1311 beteg van.

Sertésinfluenza: Ferihegyen hőkamerás szűrésre készülnek

MTI

Ferihegyen kihelyezték azokat a figyelemfelhívó plakátokat, amelyek arról tájékoztatják az érkezőket, hogy ha rosszul érzik magukat, jelentkezzenek a reptér egészségügyi szolgálatánál; hamarosan hőkamerás kapukat is felállítanak.

Sertésinfluenza: Megfigyelés alatt egy férfi Székesfehérváron

Független Hírügynökség

A sertésinfluenza miatt megfigyelés alatt tartanak egy férfit a székesfehérvári Fejér Megyei Szent György Kórház fertőző osztályán a Független Hírügynökség információja szerint. A férfi veszprémi és Mexikóban járt.

Sertésinfluenza: az emberektől kell tartani, nem a sertéshústól

Független Hírügynökség/MTI

Az országos tisztifőorvos szerint Magyarországon egyelőre nincs ok aggodalomra a sertésinfluenza miatt. Az új vírustörzs azonban emberről emberre terjed, ezért nem árt óvatosnak lenni. Mexikóban közben tovább nőtt a halálos áldozatok száma, ám a terjedés üteme lassult.