Sertésinfluenza téma

Új influenzavírus - diagnosztizálták a harmadik beteget Budapesten

MTI

Diagnosztizálták az új influenzavírussal fertőződött harmadik beteget Budapesten - közölte az Egészségügyi Minisztérium csütörtökön.

Nő az újinfluenzás megbetegedések száma

MTI

Kétezer-ötszázra emelkedett világszerte a bizonyított újinfluenzás esetek száma. Miután Argentína és Brazília is bejelentette első újinfluenzás eseteit, huszonhatra nőtt az érintett országok száma.

Hamarosan tesztelik az új influenza elleni védőoltást

Független Hírügynökség

Az Egyesült Államok már 2-3 hét múlva kipróbálhatja egereken az új A/H1N1-es influenza elleni védőoltást. Suresh Mittal és munkatársai azt a módszert alkalmazzák, amelyet a professzor a H5N1-es madárinfluenza elleni védőoltáshoz dolgozott ki.

Ne védekezz! - javasolja két járványkutató

Független Hírügynökség

Lehet, hogy nem kellene minden áron védekezni a mostani új influenza ellen, mert ezzel rontjuk az esélyünket a következő, veszélyesebb fertőzéshullámmal szemben - ezt állítja két amerikai kutató, akik az 1918-19-es spanyol náthával példálóznak.

H1N1: Jövő héten kezdődhet az oltóanyag gyártás Magyarországon

MTI/Független Hírügynökség

A tervek szerint jövő héten érkezhet meg a A/H1N1-es vírustörzs az Egészségügyi Világszervezet (WHO) magyarországi referencialaborjába, és ezzel megkezdődhet az ellenszérum elkészítése - mondta kedden az Országgyűlésben napirend előtt az egészségügyi miniszter.

Influenzás ember kerülje a sertéseket!

Független Hírügynökség

A világon mindenütt figyelni kell arra, hogy nem bukkan-e fel az új H1N1 influenzavírus sertésekben. Ha igen, a járványokat fel kell tartóztatni, mert a vírus a sertésekről átkerülhet az emberre - hívta fel a figyelmet az Egészségügyi Világszervezet (WHO) egy szakértője.

A vírus Európát vette célba - összefoglalónk

FH

A következő néhány nap sorsdöntő lesz a sertésinfluenza, vagy más néven újfajta influenza európai elterjedésében és annak mértékében - ezt nyilatkozták a szakértők. Összefoglaltuk az elmúlt 24 óra eseményeit.

Franciaországot is elérte a fertőzés

MTI

Franciaországot is elérte a Mexikóból kiindult új influenzavírus: két betegnél azonosították a kórokozót, egy harmadik páciens esetében pedig "nagy a gyanú", hogy a következő napokban nála is kimutatják a fertőzést - közölte péntek este a francia egészségügyi miniszter. Roselyne Bachelot hozzátette: mindhárman a közelmúltban tértek haza Mexikóból, Párizsban kezelik őket, és "jól vannak".

Világjárvány: A sertésinfluenza terjedőben

Független Hírügynökség

Május első napján az alábbi hírek kerültek szerkesztőségünkbe a mostanában elhíresült A/H1N1 vírusról, vagy ismertebb nevén: sertésinfluenzáról.

Működik a hőkamerás szűrés Ferihegyen

Független Hírügynökség

Négy hőkamerát állítottak működésbe csütörtökön kora reggel a Ferihegyi Repülőtéren az új influenzavírus miatt. A berendezések az érkező utasok testhőmérsékletét figyelik, és ha valakinek 38 Celsius foknál magasabb a hője - azaz lázas - egyből orvoshoz kísérhessék.