Sertésinfluenza téma

Új influenzavírus - diagnosztizálták a harmadik beteget Budapesten

MTI

Diagnosztizálták az új influenzavírussal fertőződött harmadik beteget Budapesten - közölte az Egészségügyi Minisztérium csütörtökön.

Új influenza - "családi fertőzés" Olaszországban

Független Hírügynökség/MTI

Az olasz egészségügyi hatóságok szombaton hivatalosan is megerősítették az első olyan esetet, amelyben olyan ember betegedett meg a H1N1-es vírustól, aki nem járt sem Mexikóban, sem az Egyesült Államokban.

Nő az újinfluenzás megbetegedések száma

MTI

Kétezer-ötszázra emelkedett világszerte a bizonyított újinfluenzás esetek száma. Miután Argentína és Brazília is bejelentette első újinfluenzás eseteit, huszonhatra nőtt az érintett országok száma.

Hamarosan tesztelik az új influenza elleni védőoltást

Független Hírügynökség

Az Egyesült Államok már 2-3 hét múlva kipróbálhatja egereken az új A/H1N1-es influenza elleni védőoltást. Suresh Mittal és munkatársai azt a módszert alkalmazzák, amelyet a professzor a H5N1-es madárinfluenza elleni védőoltáshoz dolgozott ki.

Ne védekezz! - javasolja két járványkutató

Független Hírügynökség

Lehet, hogy nem kellene minden áron védekezni a mostani új influenza ellen, mert ezzel rontjuk az esélyünket a következő, veszélyesebb fertőzéshullámmal szemben - ezt állítja két amerikai kutató, akik az 1918-19-es spanyol náthával példálóznak.

H1N1: Jövő héten kezdődhet az oltóanyag gyártás Magyarországon

MTI/Független Hírügynökség

A tervek szerint jövő héten érkezhet meg a A/H1N1-es vírustörzs az Egészségügyi Világszervezet (WHO) magyarországi referencialaborjába, és ezzel megkezdődhet az ellenszérum elkészítése - mondta kedden az Országgyűlésben napirend előtt az egészségügyi miniszter.

Washington: korai még a járvány visszaszorulásáról beszélni

MTI

Amerikai tisztségviselők szerint korai még kijelenteni, hogy már visszaszorulóban van a mexikói eredetű új influenza, noha egyes jelek arra utalnak, hogy a járvány nem olyan súlyos, mint amilyennek először gondolták.

Influenzás ember kerülje a sertéseket!

Független Hírügynökség

A világon mindenütt figyelni kell arra, hogy nem bukkan-e fel az új H1N1 influenzavírus sertésekben. Ha igen, a járványokat fel kell tartóztatni, mert a vírus a sertésekről átkerülhet az emberre - hívta fel a figyelmet az Egészségügyi Világszervezet (WHO) egy szakértője.

WHO: Új hullámban támadhat a sertésinfluenza

MTI, Független Hírügynökség

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) vezetője hétfőn arra figyelmeztetett, hogy az új típusú influenzajárvány visszatérhet, és a második hullámban akár nagyobb pusztítást is végezhet.

A vírus Európát vette célba - összefoglalónk

FH

A következő néhány nap sorsdöntő lesz a sertésinfluenza, vagy más néven újfajta influenza európai elterjedésében és annak mértékében - ezt nyilatkozták a szakértők. Összefoglaltuk az elmúlt 24 óra eseményeit.