• Sertésinfluenza téma

    MTI
    Diagnosztizálták az új influenzavírussal fertőződött harmadik beteget Budapesten - közölte az Egészségügyi Minisztérium csütörtökön.
    Független Hírügynökség
    A gyorsteszt szerint nem az új típusú influenza miatt volt hőemelkedése annak a férfinek, akit késő délután vittek be a mentők a Szent László Kórházba a Ferihegyi Repülőtérről. A Szent László Kórházban a Független Hírügynökséget arról tájékoztatták, hogy a férfinek nincs új influenzás fertőzése, más tünetek miatt azonban még bent tartják.
    MTI
    Kétezer-ötszázra emelkedett világszerte a bizonyított újinfluenzás esetek száma. Miután Argentína és Brazília is bejelentette első újinfluenzás eseteit, huszonhatra nőtt az érintett országok száma.
    Független Hírügynökség
    Az Egyesült Államok már 2-3 hét múlva kipróbálhatja egereken az új A/H1N1-es influenza elleni védőoltást. Suresh Mittal és munkatársai azt a módszert alkalmazzák, amelyet a professzor a H5N1-es madárinfluenza elleni védőoltáshoz dolgozott ki.
    Független Hírügynökség
    Lehet, hogy nem kellene minden áron védekezni a mostani új influenza ellen, mert ezzel rontjuk az esélyünket a következő, veszélyesebb fertőzéshullámmal szemben - ezt állítja két amerikai kutató, akik az 1918-19-es spanyol náthával példálóznak.
    MTI/Független Hírügynökség
    A tervek szerint jövő héten érkezhet meg a A/H1N1-es vírustörzs az Egészségügyi Világszervezet (WHO) magyarországi referencialaborjába, és ezzel megkezdődhet az ellenszérum elkészítése - mondta kedden az Országgyűlésben napirend előtt az egészségügyi miniszter.
    Független Hírügynökség
    A világon mindenütt figyelni kell arra, hogy nem bukkan-e fel az új H1N1 influenzavírus sertésekben. Ha igen, a járványokat fel kell tartóztatni, mert a vírus a sertésekről átkerülhet az emberre - hívta fel a figyelmet az Egészségügyi Világszervezet (WHO) egy szakértője.
    FH
    A következő néhány nap sorsdöntő lesz a sertésinfluenza, vagy más néven újfajta influenza európai elterjedésében és annak mértékében - ezt nyilatkozták a szakértők. Összefoglaltuk az elmúlt 24 óra eseményeit.
    MTI
    Franciaországot is elérte a Mexikóból kiindult új influenzavírus: két betegnél azonosították a kórokozót, egy harmadik páciens esetében pedig "nagy a gyanú", hogy a következő napokban nála is kimutatják a fertőzést - közölte péntek este a francia egészségügyi miniszter. Roselyne Bachelot hozzátette: mindhárman a közelmúltban tértek haza Mexikóból, Párizsban kezelik őket, és "jól vannak".
    Független Hírügynökség
    Május első napján az alábbi hírek kerültek szerkesztőségünkbe a mostanában elhíresült A/H1N1 vírusról, vagy ismertebb nevén: sertésinfluenzáról.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!