Sertésinfluenza téma

Szabolcsban is megjelent az új típusú influenzavírus

MTI, haon

Egy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei lakos szervezetében is kimutatták az új típusú influenzavírust - írta pénteki számának címoldalán a Kelet-Magyarország.

Miskolcon is van új influenzavírussal fertőzött beteg

MTI

Miskolcon is van új influenzavírussal fertőzött beteg, akit a Miskolci Egészségügyi Központ Infektológiai Osztályán kezelnek - közölte az MTI-vel csütörtökön az ÁNTSZ észak-magyarországi regionális tiszti főorvosa. Az MTI úgy tudja, hogy egy tizenéves gyerek betegedett meg.

Ausztráliában van a világ újinfluenzásainak több mint tíz százaléka

MTI/FH

Ausztráliában már 10 ezer 387 újinfluenzást regisztráltak a hatóságok, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint ez a világban kimutatott ilyen fertőzésnek több mint tíz százaléka. A betegek száma Japánban pedig már meghaladta a 3000-et.

Meghalt az első olyan brit újinfluenzás, akinek nem volt más baja

Független Hírügynökség

Nagy-Britanniában meghalt az első olyan újinfluenzás, akinek semmilyen más baja nem volt, jelentették be a hét végén. A hozzátartozók kívánsága szerint csak annyit közöltek, hogy a páciens az essexi Basildon and Thurrock Egyetemi Klinikán hunyt el.

Várhatóan a lakosság ötöde lesz sertésinfluenzás Európában

Független Hírügynökség

Az európai járványügyi vezető szerint nem lesz agresszívebb a vírus őszre, amikor várhatóan a leginkább fertőzni fog Európában, de fel kell készülni arra, hogy legalább a lakosság ötöde megbetegszik majd.

Újabb influenzatörzs bukkant fel egy sertéstelepen

Független Hírügynökség

Kanadában egy új influenzatörzset azonosítottak két sertéstelepi munkásnál - jelentették be az egészségügyi hatóságok magyar idő szerint szerda hajnalban.

Gyógyszerellenálló új H1N1 influenzavírust találtak

MTI

Először bizonyult ellenállónak a Tamiflu nevű, jelenleg legfontosabb vírusellenes gyógyszerrel szemben az új influenza vírusa - közölték hétfőn nemzetközi egészségügyi tisztviselők. A rezisztenciát egy dán páciensnél tapasztalták, aki azóta felépült az influenzából.

Felkészültek az új influenzavírus megjelenésére

WEBBeteg - Krasznai Éva, újságíró

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) jelentése szerint több mint 30 ezer megbetegedést okozott világszerte az áprilisban felbukkant H1N1 vírus. Június 11-én a pandémiás riasztást 6-os fokozatra emelte, ami azt jelenti, hogy ezzel az influenza-világjárványt kihirdette.

Elkészült a H1N1 influenza elleni első védőoltás

MTI, FH

A Novartis svájci gyógyszergyártó vállalat pénteken jelentette be, hogy előállították az új influenza vakcinájának első, kísérleti adagját a németországi Marburgban lévő üzemükben.

Nem az új influenzavírussal fertőződtek a Szombathelyen kezelt betegek

MTI

A megerősítő vizsgálat eredménye szerint nem az új típusú influenzavírussal fertőződött meg az a két ausztrál állampolgár, akit vasárnap szállítottak a szombathelyi Markusovszky Kórházba a betegségre utaló tünetekkel - közölte az intézmény elnök-vezérigazgató főorvosa kedden az MTI-vel.