Semmelweis Egyetem téma

Orvosok karácsonya: Dr. Dank Magdolna onkológus

WEBBeteg - Tóth András, újságíró

Dank Magdolna

Az idei karácsony még különlegesebb a számára, az év pedig hozott a részére egy igen méltó elismerést, Az év onkológusa lett. Dr. Dank Magdolnával, a Semmelweis Egyetem ÁOK Radiológiai és Onkoterápiás Klinika osztályvezető egyetemi docensével beszélgettem.

Országos stresszfelmérést indított a Semmelweis Egyetem

MTI

Országos stresszfelmérést indított a Semmelweis Egyetem (SE)Magatartástudományi Intézete, a bárki által elérhető kérdőív kitöltése anonim, a válaszadók azonnali visszajelzést kapnak saját eredményeikről.

Csoda? Igazi kihívás? Négyes ikrek születése hazánkban

WEBBeteg - Tóth András, újságíró

Igen ritka a természetes úton fogant négyes ikrek születése hazánkban. 600 ezer terhességre jut egy – mondja prof. dr. Bánhidy Ferenc szülész-nőgyógyász, a Semmelweis Egyetem II. számú Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika igazgatóhelyettese, akinek 2013. novemberében volt az első ilyen beavatkozása.

Átadták a Semmelweis Egyetem felújított uroonkológiai centrumát

MTI

Ünnepélyesen átadták a Semmelweis Egyetem felújított, urológiai daganatokat kezelő uroonkológiai centrumát kedden Budapesten. Szócska Miklós egészségügyi államtitkár ebből az alkalomból mondott beszédében hangsúlyozta, a rákos megbetegedéseknél különösen fontos a megelőzés.

Az emlőrák specialistája - Interjú dr. Dank Magdolnával

WEBBeteg - Tóth András, újságíró

Klinikai onkológus

Az év onkológusa. 1986 óta hűséges a Semmelweis Egyetemhez. Fontos számára a betegek hiteles tájékoztatása, ezért is írt információs füzetet Fáradékonyság és vérszegénység a daganatos betegségekben címmel. Dr. Dank Magdolnával, az SE ÁOK Radiológiai és Onkoterápiás Klinika osztályvezető egyetemi docensével beszélgettünk.

Orvosok karácsonya - Dr. Rosivall László kutatóorvos

WEBBeteg - Tóth András, újságíró

Minden karácsonynak más és más a hangulata - véli dr. Rosivall László kutatóorvos, az MTA doktora, aki kiemelte: még szervezetünk ellenálló képessége is függ attól, milyenek a kötelékeink, a családi viszonyok.

Karácsony a Semmelweis Egyetemen

WEBBeteg - Tóth András, újságíró

Az egyetem karácsonyi összejövetelén mindenki kapott ajándékba mézeskalácsot, valamint egy útravaló ünnepi történetet a rektortól, aki a WEBBetegnek is nyilatkozott a karácsonyról.

Kutatók Éjszakája a Semmelweis Egyetemen

WEBBeteg - T. A., újságíró

Több mint száz érdekes és informatív programmal várja a látogatókat szeptember 28-án a Kutatók Éjszakáján a Semmelweis Egyetem.

Dr. Hamar Péter

WEBBeteg

Dr. Hamar Péter klinikai laboratóriumi szakorvos (Semmelweis Egyetem) bemutatkozása, önéletrajza és munkássága.

Onkológiai centrum létrehozását tervezi a Semmelweis Egyetem

MTI

Tulassay Tivadar, az intézmény rektora csütörtökön újságíróknak azt mondta, hogy az egyetem felkészült egy ilyen centrum megvalósítására, de kormányzati segítség nélkül azt nem tudja megvalósítani.