Savas reflux téma

Savas reflux tünete is lehet a köhögés

WEBBeteg - Cs. K., fordító

A savas reflux egyik, gyakran figyelmen kívül hagyott tünete a krónikus köhögés. Ez azért van, mert első pillantásra úgy tűnik, a kettő között nincs összefüggés, illetve a köhögés viszonylag gyakori tünet, amit számos más probléma (megfázás, influenza, hörghurut, stb.) okozhat.

11 jel, hogy gyomorégés elleni gyógyszerre van szüksége

WEBBeteg - Cs. K., fordító, Lektorálta: Dr. Veress Dóra

A gyomorégés olyan gyakori probléma, hogy sokan úgy vélik, egyszerű felismerni és kezelni. Néha azonban a savas reflux olyan tünetekkel jelentkezik, melyeket könnyű valami mással összetéveszteni.

A refluxbetegségről kicsit másképpen

WEBBeteg - Dr. Pászthory Erzsébet, gasztroenterológus, belgyógyász

A refluxbetegség fogalma az utóbbi évtizedekben vált közismertté. A nyugati világban manapság minden harmadik-negyedik felnőtt szenved a változatos tünetektől.

Refluxbetegség: már gyermekkorban is?

Svábhegyi Gyermekgyógyintézet

Nyelőcső (gastrooesophagealis) refluxon (GER) a gyomortartalom nyelőcsőbe áramlását értjük. A gyomortartalom visszafelé áramlása a nyelőcső bizonyos szakaszáig terjed, de akár hányásig is fokozódhat.

Savas reflux és gégeproblémák

WEBBeteg - Cs. K., fordító

A savas emésztési zavar, a gyomorégés általában égő mellkasi fájdalmat okoz a szegycsont mögött. Amikor a nyelőcső alsó záróizma nem működik rendesen, vagy ellazul, a gyomor savtartalma visszaáramlik a nyelőcsőbe, ám előfordulhat, hogy mellkasi fájdalom helyett/mellett torokfájást és savanyú ízérzetet okoz a szájban.

Barack Obamának savas refluxa van

MTI/WEBBeteg

Barack Obamának savas refluxa van - közölte vasárnap a Fehér Ház szóvivője és az elnök orvosa.