Reuma téma

Reuma - Idősebb betegek kezelése

reumatologia.hu

Idős emberek esetleg nem is keresik azt a kezelést, ami elérhető lenne számukra, úgy gondolják, hogy megbirkóznak a fájdalommal és a kellemetlen érzéssel. Életük minőségét nagyon befolyásolhatja a jó gondoskodás és kezelés, akár a közösségben, akár kórházban.

A gyermekemnek reumás betegsége van: Fájdalomcsillapítót kell szednie? - Az orvos válaszol

WEBBeteg - B. M., szakfordító

A három éves kislányomnál juvenilis idiopáthiás arthritist diagnosztizáltak. A betegség a térdízületét érinti. Gyakran behajlítva tartja a térdét, egyébként a betegség alig korlátozza, és nem mondja, hogy fájna neki. Az orvos fájdalomcsillapítót írt fel neki. Valóban szükség van rá, hogy szedje ezt a gyógyszert?

Oszteoporózis, az alattomos kór

WEBBeteg - Németh Ványi Klári

Az oszteoporózis a leggyakoribb csontbetegség, Magyarországon a statisztikai adatok szerint 6000 nő és 3000 férfi szenved csontritkulásban. A WEBBeteg Dr. Martos Jánossal, a balfi Gyógyfürdőkórház reumatológusával beszélgetett.

90 ezren szenvednek rheumatoid arthritisben

Független Hírügynökség

Magyarországon körülbelül 90 ezer azoknak a betegeknek a száma, akik a máig gyógyíthatatlan, nagy fájdalmakkal járó sokízületi gyulladásban szenvednek. A külföldi rövidítéssel RA-nak nevezett betegséggel élő nőket bemutató kiállítás megnyitójával kezdődött Budapesten csütörtökön, az Európai Reumaellenes Liga konferenciája.

Egy pohárka szíverősítővel az ízületeinkért

Független Hírügynökség

A mérsékelt alkoholfogyasztók kevésbé hajlamosak a reumás ízületi gyulladásra, mint azok, akik egyáltalán nem iszanak - állítja egy skandináv felmérés.

Reumathoid Artrithis

Orvos valaszol - WEBBeteg Szakértő

Üdvözlöm. Én RA-s beteg vagyok, de 2006 óta tünetmentes.Létezik hogy ez a betegség hosszú ideig passzív állapotban van? A tünetmentes időszakban is szükség van kontrollra? A fogamzásgátló tablettának van-e negatív hatása a betegségre? Olvastam arr