Remdesivir téma

Koronavírus - Az Európai Bizottság engedélyezte a remdesivir forgalomba hozatalát

MTI

Az Európai Bizottság pénteken bejelentette, hogy engedélyezi a koronavírus súlyos eseteiben alkalmazható, remdesivir hatóanyagú, Veklury néven futó gyógyszer feltételes forgalomba hozatalát.

Hogyan állunk most májusban a COVID-19 terápiájával?

WEBBeteg - Dr. Ujj Zsófia Ágnes, belgyógyász, hematológus

Még mindig folyamatosan nő világszerte a koronavírus okozta igazolt megbetegedések száma, jelenleg 4,9 millió embernél igazolták a fertőzést. A kezdetektől gyors ütemben elindult a vírus elleni terápiák, illetve megelőzésre alkalmas védőoltások fejlesztése és tesztelése.

Elhagyta a kórházat a remdesivirrel kezelt első cseh koronavírusos beteg

MTI

Elhagyta kedden a prágai Általános Egyetemi Kórházat az az 53 éves cseh férfi, akit a Covid-19 betegség ellen Csehországban elsőként kezeltek a remdesivir nevű amerikai gyógyszerrel.

Sokkal többet tudnak a kutatók a koronavírusról és kezeléséről, mint a járvány kezdetén

WEBBeteg - Fazekas Erzsébet

A koronavírus támadásának mikéntjéről, a COVID-19 betegek klinikai kezelésének tanulságairól nemzetközi videokonferenciát tartottak a témában érintett kutatók, gyakorló orvosok, szakemberek bevonásával Európa egyik legnagyobb egyetemi klinikáján, a berlini Charitén. A hazai és külföldi regisztrált résztvevők hozzászólásaiból emelünk ki fontos, közérdeklődésre számot tartó részleteket.

Ezektől a hatóanyagoktól várják a COVID-19 gyógyítását

WEBBeteg - F. Zs., fordító, Lektorálta: Dr. Ujj Zsófia Ágnes, belgyógyász, hematológus

Számos hatóanyagot vizsgálnak jelenleg a COVID-19 antivirális kezelését illetően, klinikai tanulmányok keretein belül. A folyamatban levő nemzetközi klinikai vizsgálatok nyilvántartása megtalálható a WHO weboldalán és a clinicaltrials.gov weboldalon.