• Reform téma

    WEBBeteg - Molnár Barbara, újságíró
    A szerdán újraválasztott Barack Obama következő cikluásnak legnagyobb kérdése, hogy sikerül-e megvalósítania az Egyesült Államokban az egészségügyi reformot, amelynek legfontosabb eleme, hogy valamilyen alapbiztosítási csomag minden amerikai állampolgárnak járna. Egyes számítások szerint jelenleg legalább 40 millió amerikai nem rendelkezik semmilyen biztosítással.
    Független Hírügynökség
    A vasárnapi amerikai képviselőházi szavazás egyik tétje, hogy több tízmillió, eddig egészségbiztosítás nélküli ember az állam révén komoly egészségügyi ellátáshoz jut-e.
    MTI
    Az amerikai képviselőház - helyi idő szerint szombaton éjszaka - megszavazta az egészségügyi reformcsomagot, amely a lakosság túlnyomó többségére kiterjesztené a betegbiztosítás rendszerét.
    MTI
    Hat nagy kórházépület zártak be a két évvel ezelőtti kórházfelszámolás idején, az értékesíthető épületek árából úgy 10-15 milliárd forintra számít az állam - írja a Népszabadság.
    Független Hírügynökség
    Január elsejétől fizetni kell Horvátországban az orvosi ellátásért. A zágrábi kabinet reformja értelmében 15 kunát (mintegy 550 forint) kell fizetni a háziorvosnál minden egyes vizsgálatkor, illetve a felírt receptért.
    FH
    Magas szintű egyeztetés folyik a kormánykoalícióban az egészségbiztosítási törvény módosításáról - értesült a Népszabadság. Kökény Mihály szerint ugyanakkor szó sincs a visszavonásról vagy az ütemezés módosításáról.