Rákgyógyítás téma

Rákellenes nanosejtek - új felfedezés a daganatterápiában?

MTI

Készek a humán próbák megkezdésére ausztrál kutatók az általuk kifejlesztett rákterápiával, amelyben átalakított baktériumból előállított nanosejtekkel hatolnak be a rákos sejtbe, majd egy másik nanosejttel szállított kemoterápiás szerrel támadják meg a célpontot - közölte a brit Nature Biotechnology szakfolyóirat hétfőn.

Vágó István óvatosságra inti a rákbetegeket

Rákgyógyítás

Vágó István a sarlatánság ellen küzdve arra figyelmeztet: egyre több bizonyítatlan hatékonyságú csodaszert kínálnak a súlyos betegeknek. Erről a Rákgyógyítás lapnak adott interjúban beszél.

Új esély a rákterápiában

MTI

A nők leggyakoribb daganatos megbetegedése az emlőrák, melynek több szövettani megjelenése lehet. A betegség egyik elterjedt formájának kezelésére dolgozták ki a gátolt érképzés módszerét, s az ahhoz szükséges gyógyszert, amelynek alkalmazása a szakorvos szerint nemcsak az emlőrákosok esélyeit javíthatja.

A bőrrákosok más rákra is hajlamosabbak

Független Hírügynökség

Akinek bőrrákja van, annál sokkal könnyebben alakul ki más rákbetegség is - fedezték fel ír kutatók. A melanómásoknál például kétszer nagyobb a más rákbetegségek kockázata, mint a lakosság egészében.

Szenzációs bejelentések: ne vegyük készpénznek!

Rákgyógyítás

Sok félrevezető híradás kering az éterben új, a korábbiakhoz képest forradalmi változást ígérő gyógymódokról. Sok esetben azonban ezek a hírek vagy kezdetleges kutatási eredményeket közölnek vagy nem bizonyított hatékonyságú terápiákat hirdetnek.

Hónapokat várnak az életmentő gyógyszerre

Független Hírügynökség

Bár harminc nap a hivatalos elbírálási idő azoknál a gyógyszereknél, amelyekhez egyedi méltányossággal juthatnak hozzá a rákos betegek, a bonyolult adminisztráció miatt gyakran több hónapot kell várni a gyógyulást elősegítő készítményekre - értesült az egyik országos napilap.

A testmozgás és az alvás hiánya fokozza a rák veszélyét

Független Hírügynökség

A rendszeres testmozgás lényegesen csökkentheti a nőknél a rák kockázatát, de az állandó alváshiány megszüntetheti ezt az előnyt, állapította meg egy amerikai tanulmány.

Egyre több mellrákos beteg gyógyul meg

Független Hírügynökség

Nő az emlődaganatos betegek száma hazánkban, tavaly 6800 frissen diagnosztizáltat jelentettek be. A korai felismerésnek és a jobb terápiáknak köszönhetően, azonban egyre kevesebben halnak meg a betegségben.

Rákgyógyítás: a célzott terápiáké a jövő

Független Hírügynökség

Nagy változásokat hoztak a rákbetegek kezelésében az úgynevezett célzott biológiai terápiák, amelyek már Magyarországon is elérhetőek. Ezeknek lényege, hogy a kemoterápiával ellentétben csak a daganatos sejteket támadják.

Új magazin rákbetegek részére

Rákgyógyítás

Rákgyógyítás címen hirdetésektől mentes, ingyenes új országos magazin jelent meg, az újsághoz a rákbetegek és családtagjaik a fővárosi és vidéki onkológiákon juthatnak hozzá. Az új kiadvány tudományos partnere a Magyar Klinikai Onkológiai Társaság és a Magyar Pszichoonkológiai Társaság.