Rákbetegségek téma

Ráktünetek, melyeket egy férfi sem hagyhat figyelmen kívül!

WEBBeteg - Cs. K., fordító, Lektorálta: Dr. Ujj Zsófia, belgyógyász, hematológus

A rákot minél korábban veszik észre, annál nagyobb az esély, hogy sikeresen kezelhető. Éppen ezért elengedhetetlen, hogy ismerje a saját testét, és forduljon orvoshoz, ha bármilyen gyanús elváltozást tapasztal. Cikkünkből megtudhatja, hogy férfiként milyen tüneteket nem szabad figyelmen kívül hagynia.

Rákra utaló tünetek, amiket a nők gyakran figyelmen kívül hagynak

WEBBeteg - Cs. K., fordító, Lektorálta: Dr. Ujj Zsófia, belgyógyász, hematológus

Ismerem a testem, és észre fogom venni, ha valami bajom van - gondolja sok nő, és ez a legtöbb esetben így is van. Ennek ellenére vannak olyan látszólag ártalmatlan tünetek, melyek kezdődő rákos megbetegedést jelezhetnek. Cikkünkben azokat a legfontosabb, korai figyelmeztető jeleket szedtük össze, melyek okát nőként részletesebben ki kéne vizsgáltatnia.

Kommunikációs segítséget is nyújt daganatos betegeknek és hozzátartozóiknak a Magyar Hospice Alapítvány

Magyar Hospice Alapítvány

A Magyar Hospice Alapítvány arra vállalkozott, hogy betegek és hozzátartozóik egészségügybe vetett bizalmát egy több elemből álló programmal erősítse. Az alapítvány Orvos-Beteg Kapcsolat programjának egyik kiemelt része a daganatos betegek és hozzátartozóik kommunikációs képzése.

Idén több országos szűrőprogram indul

MTI

A rákbetegségek hathatósabb megelőzése érdekében idén számos szűrőprogram indul, és az onkológiai ellátóhelyek fejlesztése is folytatódik - mondta az egészségügyért felelős államtitkár kedden, Budapesten.