Pszichológus téma

Lehetséges a gyógyulás a pánikbetegségből? - Az orvos válaszol

WEBBeteg

Tényleg lehetséges meggyógyulni a pánikbetegségből, vagy csak elfogadni lehet és együtt kell élni vele? - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

Több tucat ember vigyáz a sportolókra

WEBBeteg - Kósa-Boda Veronika, újságíró

Aki sportol, az egészséges. Aki viszont sportol, az könnyebben meg is sérül. Az olimpia alatt éppen ezért több tucat orvos, és egy „poliklinika” teljes személyzete felügyel a sportolókra.

A házasság vége - A pszichológus tanácsai válás esetére

Szántó Regina pszichológus

Magyarországon közel minden második házasság felbomlik, tehát kb. minden második gyereket elvált szülők nevelnek fel. Ha van még remény arra, hogy férj és feleség megtalálja a közös hangot, érdemes mindent megtenni azért, hogy kapcsolatunk harmonikusabbá váljon, de...

Daganatos betegségek: A harcos személyiségtípus túlélési esélyei jobbak

Rákgyógyítás

Miközben újabb és újabb gyógyszereket és hatóanyagokat igyekeznek kikísérletezni a kutatók, a biológiai tényezők mellett egyre nagyobb hangsúly helyeződik a gyógyítás pszichológiájára is. Több kutatás is bizonyította: a beteg személyisége, a betegséghez való viszonyulása, akaratereje is befolyással lehet gyógyulási esélyeire.

Borzasztó féltékeny vagyok! - Az orvos válaszol

WEBBeteg

Barátnőmmel 3 éve vagyok együtt nagyon szeretjük egymást és mindketten komolyan gondoljuk egymással. Mégis rettentő féltékeny vagyok, megnézem a telefonját, a leveleit és állandóan gyanakszom. Félek, hogy elveszítem, mit tegyek? - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

Kovács Piroska

WEBBeteg

Kovács Piroska, a WEBBeteg klinikai szakpszichológus szakértőjének bemutatkozása.

Ranschburg Jenő sokat tett a gyerekekért

MTI

Ranschburg Jenő nagyon sokat tett a gyerekekért, gyerekeinkért, értünk, hogy jobban tudjunk együtt élni egymással - idézte fel csütörtökön elhunyt pályatársa alakját az MTI kérésére Vekerdy Tamás gyerekpszichológus.

Elhunyt Ranschburg Jenő

MTI

75 esztendős korában csütörtökön elhunyt Ranschburg Jenő pszichológus, a pszichológia tudományok kandidátusa.

Kik ők: pszichológus, pszichiáter, pszichoterapeuta?

WEBBeteg

"Nap mint nap találkozom a pszichiáter, a pszichológus és a pszichoterepauta kifejezésekkel. Szívesen venném, ha valaki el tudná világosan magyarázni a különbségeket." Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

Pyreschitz Anna

WEBBeteg

Pyreschitz Anna, a WEBBeteg pszichológus szakértőjének bemutatkozása.