• Pszichés Problémák témájú cikkek

    WEBBeteg - Balogh Mária, újságíró
    Mindannyian találkozunk a környezetünkben olyan emberekkel, akik vagy nem tudják magukról, vagy nem hirdetik, hogy nárcisztikus személyiségzavarban szenvednek. Nem is gondolnánk, hogy az ilyen típusú emberek mennyire változó képet mutatnak magukról.
    WEBBeteg - Balogh Mária, újságíró
    Mindannyiunk életében felfedezhetők azok a félelmek, ellehetetlenült sorsok, rosszul végződött párkapcsolatok, betegségek, olykor megmagyarázhatatlan érzések, kétségek, egy korábbi családtagra vagy időszakra emlékeztető viselkedésminták, melyeket tudtunkon kívül vettünk át generációról generációra. Ránk ragadt és cipeljük a nehéz családi örökség mintáit, anélkül, hogy igényt tartottunk volna ezekre.
    WEBBeteg
    Pszichés problémák
    A kora tavaszi napokban sokan érzik magukat bágyadtnak, aluszékonynak és panaszkodnak ingerlékenységről. Mi lehet ennek az oka?
    Több mint TestŐr
    Megyeri Csilla megelégelte párja hízását és fogyókúrára fogta. Kóladió segítségével közel 10 kilót akar lefaragni Zsoltiról a híresség. Árnika, rozmaring - izomlazítás és gyulladáscsökkentés szteroidok nélkül. Gerincproblémák új megközelítésből. Mely lelki eredetű, ki nem mondott gondok okozzák a legtöbb fájdalommal is járó betegséget? Kiderítjük!
    Pergel-Száraz Cintia, klinikai szakpszichológus, Vanderlich Egészségcentrum, Veszprém
    Hogyan legyünk elég jó szülők? Mit tanácsol a pszichológus?
    WEBBeteg - B. M., szakfordító
    A negatív érzések, amilyen a lelki nyugtalanság, a stressz, a frusztráció, az aggodalom és a félelem, csökkentik a nemi vágyat, már azelőtt, hogy egyáltalán az intim együttlétre sor kerülne.
    WEBBeteg - Dr. Pálvölgyi Rita, pszichiáter, pszichoterapeuta
    Az emésztőrendszer és a hasűri szervek érzékeny jelzői lehetnek a pszichés állapotnak, stressznek, szorongásnak, elfojtott feszültségnek. Hányszor halljuk, hogy kilyukad a gyomrom az idegességtől, vagy nem veszi be a gyomrom ezt a hazugságot...
    Semmelweis Egyetem
    Több tízezer ember életét nehezítik meg a fóbiák, amelyek akár a szakmai előmenetelünkre vagy társas kapcsolatainkra is negatív hatást gyakorolhatnak - mondja Dr. Simon Lajos.
    Debreceni Egyetem
    Idén már 12. alkalommal rendezi meg a DEMEK a Mentálhigiénés Egyetemi Napokat december 1-4. között.
    Debreceni Egyetem
    A pikkelysömör az egyik leggyakoribb bőrbetegség. A jellegzetes tünetek a bőrt, a hajas fejbőrt, a körmöket betegítik meg, és ízületi gyulladást is okozhatnak.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!