Proinzulin C-peptid téma

Új hatóanyagok az egészségünk szolgálatában

Több mint TestŐr

Szerencsére rendszeresen felfedeznek új hatóanyagokat, amelyek az egészségünk megóvásában vagy visszaállításában segíthetnek. Ilyen felfedezés a proinzulin C-peptid is, amelyet a szervezetünk saját maga állít elő, és nagy segítség lehet idegrendszeri vagy akár agyi eredetű problémák megoldásában is!

Hová vezethet a helytelen táplálkozás?

Több mint TestŐr

Ha gyakran fogyasztunk telített zsírsavakat, akkor túlaktiválódhat az immunrendszer, és az agyunkra is káros hatással lehetnek. A különböző gyógygombák segítéségével ezt meg lehet előzni, illetve a proinzulin C-peptid segíthet a már károsodott terület regenerálásában.

Mi segíthet agyunkat is frissen tartani?

Több mint TestŐr

Gyakran azokat a dolgokat, amelyek legtöbbet segíthetnek egészségünk megőrzésében, vagy a gyógyulásban, a szervezet saját maga állítja elő, csak még nem mindenki ismeri fel a jelentőségét. Ilyen például a proinzulin C-peptid is!

Peptiddel a fiatalság megőrzéséért

Több mint TestŐr

A proinzulin C-peptidről régóta tudják, hogy pozitív hatással van a paraszimpatikus idegrendszerre. Azóta kutatási eredmények is bebizonyították, hogy számos agyi sérüléses betegségnél regeneráló hatással lehet. Mivel a paraszimpatikus idegrendszer felel a regenerációért, ennek támogatásával aktiválható, fokozható a természetes öngyógyító folyamat. A proinzulin C-peptid az inzulin társhormonja, ami az agyba juttatva váltja ki a paraszimpatikus idegrendszerre gyakorolt pozitív hatását.

Az agy is képes a regenerációra

Több mint TestŐr

Míg korábban úgy vélték, hogy az agysejtek nem képesek megújulni, ma már bizonyított tény, hogy a traumatikus agysérülésekből is van regenerálódásra lehetőség. Az inzulinnak a rokon hormonja, a proinzulin C-peptid például aktiválja a paraszimpatikus idegrendszert, aminek hatására a szervezetben az öngyógyító folyamatok felgyorsulnak, így akár egy stroke utáni felépülés is gyorsabb és eredményesebb lehet.

Proinzulin c-peptid

Orvos valaszol - Dr. Árki Ildikó

Tisztelt Doktornő! 30 éves vagyok. Azt szeretném kérdezni, hogy napi proinzulin c-peptid spray befecskendezése az orrba nem káros-e hosszú távon? 10 éve kataton skizofréniában szenvedek, szeretném kipróbálni a Vargapeptidet, mivel a gyógyszereket