Program téma

Magyarországra figyel a világ szeptemberben!

WEBBeteg - T. A., újságíró

Hazánkban első alkalommal rendezik meg a világ tudósainak találkozóját az Európai Integratív Medicina Szövetség (ECIM) Konferenciájának keretében szeptember 9. és 11. között. Négy földrész több száz kutatói és gyakorlati szakemberei találkoznak Budapesten. Eljön Dr. Peter Fisher, az angol királyi kórház igazgatója is.

Futás az egészségért

Több mint TestŐr

A futás a 21. század őrülete, és nem csak Magyarországon, hanem mindenhol a világon. Immár 20. alkalommal rendezték meg a Coca-Cola testébresztő program szervezésével a női futógálát.

DiaEuro mérleg: Európa-bajnoki arany, ezüst?

diabetes.hu

Jelentkezz, és folytasd a sort a kolozsvári futsal Európa-bajnokságon! A 2013-ban arany-, tavaly pedig ezüstérmet szerző magyar cukorbeteg futsal-válogatott ismét várja cukorbeteg sportolók jelentkezését a nemzeti csapatba.

Robot vizitel a beteg gyerekeknél

WEBBeteg - Kósa-Boda Veronika, újságíró

Beteg gyerekeket felvidító NAO-robot, az emberi testen adatokat közvevítő számítógépek, mikroszkóp alatt vizsgálható beteg vérsejtek és megannyi tudományos újítás – ez mind látható lesz pénteken a Kutatók Éjszakáján, aminek legérdekesebb kiállítási tárgyairól tartottak sajtótájékoztatót a szervezők.

Kutatók Éjszakája a Semmelweis Egyetemen

WEBBeteg - T. A., újságíró

Több mint száz érdekes és informatív programmal várja a látogatókat szeptember 28-án a Kutatók Éjszakáján a Semmelweis Egyetem.

SM világnap

WEBBeteg

A Magyar Sclerosis Multiplexes Betegekért Alapítvány (MSMBA) tisztelettel meghívja az SM Világnap magyarországi központi rendezvényére.

Fogyatékosok az egészségesekért programsorozat

Független Hírügynökség

Fogyatékos és sérült fiatalok gyűjtenek vasárnap egészséges gyerekeknek - ismét megrendezik a "Jobb velünk a világ!" jótékonysági koncertet Budapesten. A befolyó pénzből ezúttal egy roma gyerekek felzárkóztatást célzó programot valósítanak meg a szervezők.

RizikóRiadó a Városligetben

WEBBeteg

Több mint kétmillióan szenvednek magas vérnyomástól hazánkban, pedig a betegség szövődményei megelőzhetőek lennének! A RizikóRiadó programsorozat részeként május 23-án, szombaton, reggel 9 órától, a városligeti Nagyréten hívják fel a figyelmet a magas vérnyomás akár életet veszélyeztető következményeire és veszélyeire.

Tartsa kézben egészségét, tartsa kézben cukorbetegségét

WEBBeteg

Egy 2008-as felmérés szerint minden 10. magyar cukorbeteg. A vércukorszint kontrollálásával azonban megelőzhetők a nem kívánt szövődmények, ezért is nagyon fontos, hogy a betegségben szenvedők a kellő információk birtokában odafigyeljenek életmódjukra, vércukorszintjükre. A „Tartsa kézben egészségét” program ebben a betegtájékoztatásban kíván segítséget nyújtani.

Női mozgásfesztivál

est.hu

Egy sportos nőnap, amikor mindenki kedvére mozoghat, hiszen közel 60 mozgásforma próbálható ki ingyen. A gumiasztal-ugrálástól a jógázáson át egészen a nordic walkingig.