Policisztás petefészek téma

A policisztás petefészek szindróma (PCOS) szövődményei

WEBBeteg - Cs. K., fordító, Lektorálta: Dr. Pétervári László, szülész-nőgyógyász

A PCOS-ben érintett nőknél nagyobb a valószínűsége az olyan betegségeknek is, mint a szív- és érrendszeri betegségek vagy a méhnyálkahártya-betegségek. Ezek kockázata a túlsúlyos vagy elhízott nőknél fokozódik.

PCOS és súlygyarapodás

WEBBeteg - Cs. K. fordító, Lektorálta: Dr. Pétervári László, szülész-nőgyógyász

A legtöbb nő élete során valamikor küzd a súlygyarapodással, ám a policisztás petefészek szindrómában (PCOS) szenvedő betegek számára a fogyás állandó harcot jelent a kilókkal.

Petefészekciszták - Tünetek, kezelés, szövődmények

Orvostkeresek Egészségmagazin

A pubertáskortól a menopauzáig bármikor kialakulhat petefészekciszta, amely az esetek egy részében tünetmentesen el is múlik. Előfordulhat azonban, hogy a rutinvizsgálat során felfedezett ciszta akár meglepően nagyra nő, ilyenkor elkerülhetetlen a műtéti eltávolítás. A petefészek-tömlők kialakulásáról, kezelésük lehetőségeiről dr. Hintalan Albert, az Oxygen Medical nőgyógyász szakorvosa beszélt.

Policisztás petefészek

Petefészek,Policisztás petefészek

A PCOS (policisztás ovárium szindróma) megközelítőleg a nők 5-10 százalékánál fordul elő. Kialakulásában döntő szerepet játszanak az örökletes tényezők, de környezeti faktorok által is jelentős mértékben súlyosbított betegség, aminek kialakulása általában már a pubertás előtt megindul.

Tünetei az alábbiak lehetnek: rendszertelen vagy hiányzó peteérés és menstruáció, meddőség, sok, apró ciszta a petefészekben, aknés, pattanásos bőr, emelkedett inzulinszint a vérben, inzulinrezisztencia vagy lappangó diabétesz, megnövekedett szőrzet az arcon és a testen (hirzutizmus), hajhullás, esetleg férfias jellegű kopaszodás, súlyproblémák, elhízás.

ciszta

Orvos valaszol - Dr. Deli Tamás

Tisztelt Doktor Nő/Úr! augusztus 7-én volt az utolsó menstruációm...szeptember 3-án kellett volna megjöjjön, de nem jött, így elmentem orvoshoz rá két hétre..előtte csináltam 6 db terhességi tesztet mindegyik negatív lett! elküldtek ultrahangra, ah

Hormonzavar

Orvos valaszol - WEBBeteg Szakértő

Tisztelt Doktor Úr. Megállapították hogy policisztás petefészkem van. A tesztoszteron szintem is magas ennek eredménye hogy eléggé fius az alkatom.20kg felesleget is cipelek a hajam nagyon hullik az anyagcserémmel is baj van.Kérem segítsen köszönette