Pihenés téma

Mi okozhat fáradtságot a terhesség alatt?

WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Dr. Árki Ildikó, háziorvos

A várandós nők közül sokan tapasztalnak fáradtságot. A terhesség számos testi változással jár, ami sokat követel a szervezettől. Főként az első hónapokban érzi magát bágyadtnak és kimerültnek sok leendő anyuka. A második trimeszterben a fáradtság a kismamák nagy részénél alábbhagy, majd a terhesség vége felé gyakorta visszatér. Mitől jelentkezhet fáradtság a terhesség során? Milyen módszerek alkalmazhatóak fáradtság ellen? Mi az, amit terhesség során nem tanácsos kipróbálnia? Cikkünkből megtudhatja a válaszokat.

Nem mindenkinek pihentető a nyaralás!

Több mint TestŐr

Sokan épp a nyaraláskor stresszelnek a legtöbbet. Nem mindenki képes kikapcsolni ilyenkor, hiszen sokakat a megszokott környezetükből való kimozdulás nem megnyugtat, hanem épp ellenkező hatást vált ki. Van, aki a sétálás közben tud teljesen kikapcsolni és pihenni, de van, akit a sportolás vagy épp a kerti munka tölt fel.

Magasabb a gyulladásszintje annak, aki nem pihen!

Több mint TestŐr

Rohanó életet élő emberektől gyakran lehet hallani, hogy pihenni sincs ideje. Pedig ha valaki nem pihen, nagy valószínűséggel idővel megbetegszik. A szervezetnek szüksége van a regenerálódásra, különben megnő a szervezet gyulladásszintje és a daganatos megbetegedés kockázata is növekszik.

Hangtálterápia

Több mint TestŐr

A felfokozott tempójú élet mellett a mai világban az egészségünk megőrzése miatt is fontos, hogy időt szánjunk a pihenésre. A hangtálterápia alkalmával a rezgésáramlás hatására ellazul a test, a rezgésáramlás felerősíti a szervezet öngyógyító képességét.

Változik a fürdőkultúra!

Több mint TestŐr

Ma már nem csak az úszás élménye miatt keresik fel a fürdőket a vendégek, egyre többször igénylik a különleges fürdőprogramokat, mint a babaúszás, éjszakai fürdőzés, víz alatti aerobik vagy zumba. Az aktív pihenés nemcsak a testnek nyújt kikapcsolódást, de a mindennapi stressztől leterhelt idegrendszer számára is pihenést jelent.

Fáradt mókus a kerékben

Moody

Észrevétlenül lett az életem része, hogy mindig fáradtnak éreztem magam. Kezdetben azt hittem, hogy ez így természetes, hiszen sokat dolgozom, és érthető, hogy elfáradok. „Nincs semmi baj, egy jó kiadós pihenés majd rendbe hoz mindent!”- mondtam magamnak.

Egyszerre vágyunk épülni, szépülni és pihenni!

Több mint TestŐr

A mostanában divatos úgynevezett Med-Hotelekre egyre nagyobb igény van, hiszen miközben a szükséges kivizsgálásokat vagy esetleges beavatkozásokat elvégzik, egyben egy kikapcsolódást is nyújt a szállodai környezet. A mai technológiai csodák segítségével a hosszadalmas vizsgálatok ideje is lerövidült, és egy teljes negatív lelet eredménnyel a pihenés is megnyugtatóbb.

Töltődjünk fel a szabadidőnkben!

Több mint TestŐr

Fontos, hogy szabadidőnket olyan környezetben töltsük, ahol testünk és lelkünk is feltöltődik. Egy kiadós hegyi séta, egy pihentető fürdő vagy akár a sport által teljes testünket energetizálhatjuk. Így a szabadság végeztével újult erővel folytathatjuk majd a munkánkat.

Pihentető egészség

Több mint TestŐr

Egy nyaralás alakalmával érdemes körülnézni a szálláshelyek között. Manapság teljesen mások az elvárásaink egy szálláshellyel kapcsolatban, mint 10-15 évvel ezelőtt. Sorba vesszük a mai nyaraló igényeit.

Sportolók passzív pihenése

WEBBeteg - B. M., szakfordító

Az alvásnak és a masszázsnak nagy hatása van a szervezet regeneráló mechanizmusaira. Az elegendő mennyiségű passzív pihenés nagymértékben hozzájárul ahhoz, hogy a szervezet újra csúcsformába kerülhessen.