Pfizer-BioNTech vakcina téma

Koronavírus: a Pfizer vakcinája lehet az első befutó Magyarországon

portfolio.hu
2020-12-14 11:57

Ma délelőtt kifejezetten rövidre sikerült az operatív törzs online sajtótájékoztatója, ahol a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos legfrissebb fejleményeket ismertették. Arra vonatkozó újságírói kérdésre, hogy melyik oltóanyag tömeges beszerzésére kerülhet sor először, elmondták, hogy jelenleg a Pfizer készítménye áll ahhoz a legközelebb, hogy megszerezze az Európai Gyógyszerügynökség engedélyét - adta hírül a portfolio.hu.

A brit gyógyszerfelügyelet engedélyezte a Pfizer/BioNTech-vakcina forgalmazását

MTI
2020-12-02 09:35

Engedélyezte szerdán a brit gyógyszerfelügyeleti hatóság (MHRA) a Pfizer és a BioNTech vállalatok által az új típusú koronavírus ellen közösen kifejlesztett oltóanyag forgalmazását. Az Egyesült Királyság ezzel a világ első olyan országa, amely hatósági jóváhagyást adott egy koronavírus-vakcina alkalmazására.

Még hatásosabb lehet a Pfizer vakcinája, mint először állították

portfolio.hu
2020-11-18 15:05

A korábban bejelentettnél még hatékonyabb lehet a Pfizer és a BioNTech által fejlesztett, koronavírus elleni vakcina a végső adatok elemzése alapján - jelentette be ma a két vállalat. Az oltóanyag 95 százalékos hatékonyságúnak bizonyult a tesztek során a COVID-19 megelőzésében és ráadásul úgy tűnik, hogy aki mégis elkapja a beoltottak közül, az is csak enyhébb lefolyású megbetegedésre számíthat - adta hírül a portfolio.hu.