Pfizer-BioNTech vakcina téma

Már egyetlen dózis Pfizer- és AstraZeneca-oltás is nagyon hatékony

MTI

A legfrissebb brit szakértői tanulmány szerint az Oxfordi Egyetem és az AstraZeneca gyógyszergyár, illetve a Pfizer és a BioNTech közös fejlesztésű oltóanyaga már egyetlen dózis beadása után is igen magas hatékonysággal veszi elejét a kórházi kezelést igénylő súlyos Covid-19 megbetegedés kialakulásának a koronavírus-fertőzött idős emberek körében.

Növelte a lekötött Pfizer-vakcina mennyiségét Magyarország

MTI

Az eddigi 6,5 millió helyett már 10 millió 870 ezer adag Pfizer-BioNTech-oltóanyagot kötött le Magyarország, ezzel is növelve az ilyen típusú védőoltás mennyiségét az országban - közölte az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján hétfőn.

A Pfizer-vakcina kevésbé hatékony lehet az elhízottaknál

MTI

Kevésbé hatékony lehet elhízottak esetében a Pfizer/BioNTech koronavírus elleni oltása egy olasz tanulmány szerint, amely kimutatta, hogy mintegy felével kevesebb antitestet termel szervezetük, mint az egészséges embereké.

A Pfizer/BioNTech vakcinája magasabb hőmérsékleten is tárolható

MTI

A Pfizer amerikai gyógyszergyár és német partnere, a BioNTech által kifejlesztett, koronavírus elleni védőoltás a jelenleg előírtnál magasabb hőmérsékleten is tárolható a gyártók által közzétett új adatok szerint.

A Pfizer-BioNTech és a Moderna vakcinája is hatékony a brit variánssal szemben

MTI

Rendkívül hatékony a Pfizer-BioNTech és a Moderna vakcinája is a koronavírus nemrégiben Angliában azonosított új variánsával szemben - állapította meg csütörtökön közzétett kutatásában a New England Journal of Medicine egészségügyi szaklap.

A COVID-19 elleni vakcina mellékhatásai: mire utalnak az oltási reakciók?

WEBBeteg.hu - F. Zs., fordító

Azok közül, akik nemrégiben megkapták a COVID-19 elleni, Pfizer-BioNTech által kifejlesztett védőoltást a brit állami egészségügyi szolgálattól (NHS), nagyjából minden harmadik ember számolt be valamilyen mellékhatásról. Mi következik a mellékhatások jelentkezéséből?

Brit kutatók vizsgálják, hogy lehet-e kombinálni a különböző koronavírus-oltások két adagját

MTI

Vizsgálatot indított az Oxfordi Egyetem annak kiderítésére, hogy ugyanolyan hatásosan védi-e az embereket az, ha a koronavírus oltás első és második dózisát két különféle vakcinából kapják meg - adta hírül a BBC News.

10 kérdés, ami még mindig megválaszolatlan a COVID-19 elleni védőoltásokkal kapcsolatban

WEBBeteg - F. Zs., fordító

Az engedélyezett vakcinákkal kapcsolatosan is maradnak megválaszolatlan kérdések, például hogy mennyire lesznek hatásosak a való életben, és hogy mennyi ideig nyújtanak védelmet. Ezek közül 10 kérdést próbált megválaszolni szakértők segítségével a Healthline.com.

Ennyi időnek kell eltelnie a Pfizer/BioNTech vakcina első és második adagjának beadása között

MTI

Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) csütörtökön megerősítette, hogy ajánlása szerint három hétnek kell eltelnie a Pfizer/BioNTech gyógyszercégek által a koronavírus-fertőzés ellen kifejlesztett vakcina első és második adagjának beadása között.

Müller Cecília: a második oltás után hevesebb reakciók látszanak, de ez csak jót jelent

portfolio.hu

A héten érkeznek újabb adag vakcinák a Pfizertől és a Modernától, a kínai Sinopharmmal pedig zajlanak a tárgyalások - derült ki az operatív törzs hétfői tájékoztatóján.