Pfizer-BioNTech vakcina téma

Ennyi időnek kell eltelnie a Pfizer/BioNTech vakcina első és második adagjának beadása között

MTI

Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) csütörtökön megerősítette, hogy ajánlása szerint három hétnek kell eltelnie a Pfizer/BioNTech gyógyszercégek által a koronavírus-fertőzés ellen kifejlesztett vakcina első és második adagjának beadása között.

Müller Cecília: a második oltás után hevesebb reakciók látszanak, de ez csak jót jelent

portfolio.hu

A héten érkeznek újabb adag vakcinák a Pfizertől és a Modernától, a kínai Sinopharmmal pedig zajlanak a tárgyalások - derült ki az operatív törzs hétfői tájékoztatóján.

Véd a koronavírus brit mutációja ellen is a Pfizer-BioNTech vakcinája

WEBBeteg - Fazekas Erzsébet, újságíró, Lektorálta: Bak Marianna, biológus

A COVID-19 ellen beoltottakban termelődött antitestek képesek semlegesíteni a SARS-CoV-2 új brit variánsát is - állítja egy új tanulmány. A kutatók megfigyelése azt igazolja, hogy a Pfizer-vakcina védelmet nyújthat a gyorsan terjedő, ezáltal a korábbiakhoz képest fertőzőbb vírusváltozattal való infekció esetén is.

Izraeli tisztifőorvos: nem olyan hatékony a Pfizer első dózisa, mint állították

portfolio.hu

Az izraeli tisztifőorvos szerint a Pfizer első dózisa kisebb hatékonyságú, mint azt a gyártó előzetesen kommunikálta – adta hírül a portfolio.hu.

Az új variánsok egyik kulcsmutációja ellen is hatékony lehet a BioNTech/Pfizer-oltóanyag

MTI

A koronavírus Nagy-Britanniában és a Dél-afrikai Köztársaságban nemrég feltűnt és a korábbiaknál jóval erőteljesebb fertőzési képességgel bíró két új variánsának egyik kulcsmutációja ellen is hatékony lehet a BioNTech és a Pfizer cégek oltóanyaga.

Százezerből egy embernél váltott ki heves allergiás reakciót a BioNTech/Pfizer-oltóanyag az Egyesült Államokban

MTI

Százezerből egy embernél váltott ki heves allergiás reakciókat a BioNTech és a Pfizer cégek koronavírus elleni oltóanyaga az Egyesült Államokban - számoltak be amerikai egészségügyi szakemberek, hangsúlyozva, hogy az immunizáció előnyei jelentős túlsúlyban vannak.

Gyakori kérdések-válaszok a Pfizer-BioNTech-vakcináról

koronavirus.gov.hu

2020. december 26-án megérkezett Magyarországra az első vakcinaszállítmány, az Európában elsőként engedélyezett Pfizer-BioNTech-vakcina. Ezzel a vakcinával kezdődött meg az egészségügyi dolgozók oltása. A vakcináról feltett leggyakoribb kérdéseket és válaszokat olvashatja.

Merkely: a Pfizer-BioNTech vakcinája a második oltás után 95 százalékos védettséget nyújt

koronavirus.gov.hu/MTI

Százharminckét egészségügyi dolgozót oltottak be a koronavírus ellen a Semmelweis Egyetem Klinikáján.

Koronavírus: a Pfizer vakcinája lehet az első befutó Magyarországon

portfolio.hu

Ma délelőtt kifejezetten rövidre sikerült az operatív törzs online sajtótájékoztatója, ahol a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos legfrissebb fejleményeket ismertették. Arra vonatkozó újságírói kérdésre, hogy melyik oltóanyag tömeges beszerzésére kerülhet sor először, elmondták, hogy jelenleg a Pfizer készítménye áll ahhoz a legközelebb, hogy megszerezze az Európai Gyógyszerügynökség engedélyét - adta hírül a portfolio.hu.

A brit gyógyszerfelügyelet engedélyezte a Pfizer/BioNTech-vakcina forgalmazását

MTI

Engedélyezte szerdán a brit gyógyszerfelügyeleti hatóság (MHRA) a Pfizer és a BioNTech vállalatok által az új típusú koronavírus ellen közösen kifejlesztett oltóanyag forgalmazását. Az Egyesült Királyság ezzel a világ első olyan országa, amely hatósági jóváhagyást adott egy koronavírus-vakcina alkalmazására.