Paraszimpatikus idegrendszer téma

Az idegrendszer mindenre reagál

Több mint TestŐr

A paraszimpatikus idegrendszer felelős többek között a test szerv- és sejtszintű működéséért is. De aktivitását minden befolyásolja. Akár a párkapcsolatok minőségére is kihathat, ha gyengül az aktivitás. Azoknál, akiknél a paraszimpatikus idegrendszeri aktivitás gyenge, nemcsak a test öngyógyító mechanizmusa lesz gyengébb, de megfigyelések szerint az empátia is csökken az egyénben.

Idegrendszeri szabályozásunk titkai

WEBBeteg - Dr. Kovács Anikó, gyógyszerész

Idegrendszer

A szervezet önkéntelen, nem tudatosan befolyásolható folyamatainak szabályozását a vegetatív idegrendszer végzi. Gyógyszeres befolyásolásával szerteágazó hatásokat lehet elérni.

Természetes immunerősítés

Több mint TestŐr

Az utazásra sokan egy óriási gyógyszeres csomaggal mennek. Az is megoldás lehet, ha a kórokozók legyőzését a szervezet védelmi rendszerére bízzunk. Utazás előtt természetes hatóanyagokkal mind az immunrendszer, mind pedig a paraszimpatikus idegrendszer megerősíthető és így a szervezet működése és védekezőképessége is optimalizálható.

Mi a szívfrekvencia-variabilitás és mi a jelentősége?

Dr. Letoha Annamária, belgyógyász - Hypertonia

A szívműködés soha nem teljesen ritmusos. A szívverés ritmusa szívbetegség esetén teljesen kaotikussá válhat, azonban egészséges emberben sem teljesen szabályos.