Pajzsmirigy betegség téma

Pajzsmirigy probléma

Orvos valaszol - Dr. Fáklya Mónika

Tisztelt Doktor Úr/Doktor nő! 2000-ben pajzsmirigy túlműködés miatt műtéten estem át, azóta alulműködés miatt L-thyroxint kell szednem Már jó ideje napi 150 mg-t szedek, az évenként ellenőrzések alkalmával a hormonszint megfelelő volt, mindig a h

strumma kezelése, műtéte

Orvos valaszol - Dr. Fáklya Mónika

Strummát állapitottak meg nálam és érdeklődni szeretnék a következő adatok alapján hogy mindenképpen szükséges a műtét, vagy elkerülhető e? A citológiai vizsgálat eredménye: A két szúrás eredményeképpen... a vér alakos elemeim kivül colloidos hátté

Pajzsmirigy

Orvos valaszol - Dr. Fáklya Mónika

Tisztelt Doktornő! 6 éve diagnosztizáltak pajzsmirigy túlmüküdéssel. Azota gyogyszert szedek.. A mult heti eredményeim viszont nem a legjobbak. Az értékeim: TSH 2, 75 µIU/mL (0, 4-4, 5µIU/mL a megengedett) , ez rendben van, ami aggaszt az a Anti

Pajzsmirigy vizsgalat cystosus

Orvos valaszol - Dr. Fáklya Mónika

Tisztelt Doktorno/Doktorur! A mai nap soran pazsmirigy ultrahangon voltam es a kovetkezo eredmenyeket kaptam: A jobb lebeny középső harmadában egy-egy 25-30mm -es cystosus képlet van, a bal lebenyen néhány hasonló 5

pajzsmirigy göb

Orvos valaszol - Dr. Fáklya Mónika

Kedves Doktor Úr/Nő Tegnap voltam ultrahangon, pajzsmirigyemet vizsgáltatni és kiderült, hogy pajzsmirigy göböm van. Pontosabban ez az eredményem: A nyaki nagyerek lefutása szabályos. Significans stenosisra utaló UH jelek nem láthatók Az

Pajzsmirigy alulműködés és nőgyógyászati probléma

Orvos valaszol - Dr. Fáklya Mónika

Tisztelt Doktor Úr, Kb. 2 éve diagnosztizáltak nálam pajzsmirigy alulműködést. Előtte 8 évig folyamatosan fogamzásgátlót szedtem (Gracial) . Ezt abbahagyván vérzésem 35-45 nap közé csúszott vagy szinte el is maradt. Nőgyógyászom adott hormont, a

pajzsmirigy gyulladas

Orvos valaszol - Dr. Fáklya Mónika

Jó estét.Nagy mértékű hajhullással fordultam endrokrinológushoz aki Krónikus limfócitás pajzsmirigy gyulladást állapított meg és aki szerint a hajhullást is ez okozhatja (A hajhullás már 3 éve fenn áll és két börgyógyász is Androgén típusunak mondta

Mi a lehet a baj?

Orvos valaszol - Dr. Fáklya Mónika

Üdv Dr. Úr/Nő! Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy decemberben voltam vérvizsgálaton és ott a TSH-m 5, 651 volt (normál értékek--> 0, 270 - 4, 700)! Ekkor az orvosom elküldött egy pajzsmirigy ultrahangra de ott nem találtak semmit, minden rendben

alulmukodo pajzsmirigy

Orvos valaszol - Dr. Fáklya Mónika

Alulmukodo pajzsmirigyem van, erre Thyrax O, 125 mg tablettat szedek napi 1x. Kerdeznem, hogy on szerint mennyi az idealis TSH ertek? olvastam, hogy akinek 4 korul van vagy felette, annal a 8 even beluli halalozas 4o, esetleg 6o % kal is novekszik

Pajzsmirigy műtét

Orvos valaszol - Dr. Fáklya Mónika

Tisztelt Doktornő! 71 éves édesanyámmal 1, 5 éve járunk pajzsmirigy vizsgálatra. Magas pulzusszám volt az alaptünet. Endokrinológusunk vizsgálata alapján pajzsmirigyben több hideg és meleg göb is található. A legnagyobb göb átmérője 1.5 cm. Alapbe