Pajzsmirigy betegség téma

Fájdalommentes ultrahang-vizsgálat a pajzsmirigy-betegségek felismerésére

Diagnoscan Magyarország

Manapság az ultrahang-vizsgálat már könnyen elérhető, rutin vizsgálómódszerré vált. Nagyon sok helyen jól alkalmazható diagnosztikus módszer, így a pajzsmirigy szerkezetének megítélésére is kiválóan alkalmas. (x)

Január a pajzsmirigybetegek hónapja: 300 milliónál is több érintett világszerte

orvostkeresek.hu

A Nemzetközi Pajzsmirigy Társaság 2013. évi felmérése alapján 300 milliónál több ember szenved a pajzsmirigy rendellenes működése miatti betegségekben, jóllehet a betegek jelentős részének még nincs tudomása lappangó, vagy nem diagnosztizált betegségéről.

Természetes praktikák pajzsmirigybetegség kezelésére

Orvostkeresek Egészségmagazin

Pajzsmirigy problémák esetén a gyógyszeres kezelés mellett is sokat tehetünk a gyógyulásért, néhány apró változtatással is jelentősen csökkenthetjük a panaszokat. De hogyan segít mindebben a brazil dió és miért együnk, vagy ne együnk brokkolit?

Élethosszig tartó hormonkezelés?

Orvostkeresek Egészségmagazin

A pajzsmirigybetegségek kezelése gyakran a hiányzó hormon pótlásával valósul meg. A betegekben ekkor joggal merül fel a kérdés, vajon meddig tarthat ez az állapot, életük végéig szükségük lesz-e a kiegészítő hormonkezelésre?

Természetes, vagy mesterséges hormonok?

Orvostkeresek Egészségmagazin

Pajzsmirigy betegségek esetén a kezelés gyakran a hiányzó hormon pótlásával történik. Honnan származnak valójában a terápiában használt hormonok? Hatásosabb-e a szintetikus készítmény? Prof. Balázs Csaba endokrinológust, a Budai Endokrinközpont orvosát kérdeztük.

Működő pajzsmirigyszövetet hoztak létre őssejtekből

MTI

Működő pajzsmirigyszövetet hoztak létre őssejtekből egérkísérletekben, a módszer a későbbiekben lehetővé teheti a pajzsmirigyhormon hiányában szenvedő páciensek kezelését - számoltak be eredményükről belga kutatók a Nature tudományos folyóiratban.

Hormonális betegségek gyógyítása a holisztikus szemlélet jegyében

Orvostkeresek Egészségmagazin

A hormonális betegségek kezelése nagy odafigyelést és türelmet igényel beteg és orvos részéről egyaránt. A laboreredmények mellett figyelembe kell venni az egyedi: életkorból, nemből és életmódból adódó eltéréseket is.

Szputnyik v oltás

Orvos valaszol - Dr. Fáklya Mónika

Kedves Doktornő/Dotor Úr! Göbösödés miatt a pajzsmirigyem bal lebenyének egy részét el kellett távolítani. Ennek következtében alulműködés alakult ki, melyre a laboreredmények függvényében napi 1 tabletta L-Thyroxin50 -et szedek. Jelenleg (orvosi

Lehet inzulinrezisztancia?

Orvos valaszol - Dr. Fáklya Mónika

Tisztelt Doktornő/ Doktor úr! 33 éves, 170 centi, 60 kilós nő vagyok, gyerekvállalás előtt. Még 2020 elején jártam 3 pontos terheléses glükóz/inzulin vizsgálaton, melynek eredménye a következő volt: Glükóz 0. perc - 6.1 (normál 3,7-6,0) 60.

Pajzsmirigy alul vagy felülműködés kezelése

Orvos valaszol - Dr. Fáklya Mónika

Tisztelt Dr. Nő/Úr Arra szeretnék választ kapni, létezik e olyan (hormon) injekciós kezelés kifejezetten pajzsmirigy alul vagy esetleg pajzsmirigy tul működésre, /amit a kezelőorvosa által elvégzett vizsgálatokat követően.../, a beteg szúr be m