Országos Mentőszolgálat téma

Ha van fedezet, kifizetik az elmaradt juttatásokat

Független Hírügynökség

Az Országos Mentőszolgálat szóvivője szerint egyelőre nem lehet pontosan tudni, hogy mennyi pénzt ítélt meg a szakszervezetnek a Legfelsőbb Bíróság abban a perben, amelyet a 2004 óta elmaradt juttatások miatt indítottak a dolgozók.

Betegszállítás: lassú és hiányzik az empátia

Független Hírügynökség

Átlagosan három órát kell várniuk a betegeknek a kórházakban a betegszállítóra, ráadásul sokszor az empátia hiánya is panaszként merül fel - ez derül ki az Egészségbiztosítási Felügyeletnek megküldött adatokból és bejelentésekből.

Új mentőállomás Csepelen

Független Hírügynökség

Felavatták kedden az új csepeli mentőállomást Budapesten. A XXI. kerületben eddig is működött mentőállomás, de egy nagyon régi és korszerűtlen épületben. Az új központot az Áruház téren alakították ki, részben az egykori gyermekrendelő helyén.

Megszűnhet hat mentőközpont

Független Hírügynökség

Hat irányító-központot zárhatnak be a nyáron az Országos Mentőszolgálatnál - értesült a Magyar Nemzet egy név nélkül nyilatkozó mentőállomás-vezetőtől. Az országban 2006-ban 26 irányító-központot építettek fel.

Mentőrobogók indulnak a fővárosban

Független Hírügynökség

Három mentőrobogó is elindul a napokban a fővárosban - a kétkerekű legnagyobb előnye, hogy a városi forgalomban is rövid idő alatt megérkezik bárhová. A robogóval közlekedő mentősök így már azelőtt megkezdhetik a beavatkozást, hogy a mentőautó megérkezik.