OEP téma

Az OEP szerződést is bonthatna a szolgáltatókkal

Független Hírügynökség

Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) a jövőben akár fel is bonthatja egy-egy tevékenységre a finanszírozási szerződést azokkal a kórházakkal, szakrendelőkkel, amelyek nem az előírások szerint látják el a betegeket.

Visszaállítják az orvoslátogatói díjat

Független Hírügynökség

Legkésőbb október közepén benyújtja a kormány a parlamentnek az egészségügy átalakításával kapcsolatos törvénymódosító csomagot - tájékoztatta a Népszabadságot Kökény Mihály, a parlament egészségügyi bizottságának szocialista elnöke.

Feketén adják-veszik az ágyakat

Független Hírügynökség

Feketén adják-veszik egymás között a kórházak a gyógyítási kapacitásokat a biztosítótól járó díj 20-30 százalékáért - értesült a Világgazdaság. A teljesítményvolumen-korlátot ki nem használók attól tartanak, hogy a biztosító lecsökkenti a keretüket, ha nem használják ki a kvótájukat.

10-15 milliárd forintba kerül az új koncepció

Független Hírügynökség

Az egészségügyi szakmai szervezetek többsége elfogadhatónak és jószándékúnak ítélte az egészségügyi tárca "Biztonság és Partnerség" című koncepcióját, amely a következő 2 év feladatait összegezte.

Ingyengyógyszer nagykeráron?

Független Hírügynökség

A gyanú szerint bizonyos orvosok pénzért adtak a betegeknek olyan gyógyszereket, amelyek egyébként ingyenesen járnának, a 100 százalékos tb-támogatás miatt. Az ügyben vizsgálatot indított az Országos Egészségbiztosítási Pénztár.

Sok az érdeklődő, de egyelőre kevés a licitáló

Független Hírügynökség

Sok az érdeklődő, de egyelőre kevés a licitáló a bezárt Svábhegyi Gyermekkórház eszközeire a szerda óta tartó internetes árverésen. Úgy tűnik, a licitálásra jelentkezett több mint 100 regisztrált intézmény egyelőre kivár, várhatóan az árverés jövő hét végi befejezésekor teszik meg ajánlataikat - mondta a Független Hírügynökségnek Bánk Imre.

Új szabály sújtja a fogorvosokat

Független Hírügynökség

A fogorvosok attól tartanak, hogy kevesebb lesz a páciensek után járó állami támogatás, és a rendelőt sem tudják majd fenntartani. Június elsejétől kormányrendelet írja elő, hogy egy beteg kezelésére mennyi időt kell minimálisan fordítani, így azt is szabályozták, hogy egy nap maximum hány beteget láthatnak el.

Rendek Vilma lesz az OEP főigazgatója?

Független Hírügynökség

Rendek Vilma, a Fővárosi és Pest Megyei Egészségbiztosítási Pénztár igazgatója lesz ideiglenesen az Országos Egészségbiztosítási Pénztár megbízott főigazgatója. Az erről szóló közleményt az Egészségügyi MInisztérium várhatóan kedd délután teszi közzé.

Székely Tamás lesz az egészségügyi miniszter

FH

Ahogy az várható volt, az egészségügyi tárca élére Székely Tamás, az OEP főigazgatója kerül, mivel a kormányfő olyan személyt szeretett volna látni a tárca élén, akit az orvosok is elfogadnak.

Elvi megállapodás a vizitdíj kompenzációról

FH

Elvi megállapodás született a kormány és a háziorvosok képviselői köszött a vizitdíj kompenzációjáról - mondta a Független Hírügynökségnek az egyik tárgyalófél, a Magyar Orvosok Szövetségének elnöke a pénteki egyeztetés után.