OEP téma

Házi betegápolás, otthoni szakápolás... - Milyen lehetőségek vannak?

WEBBeteg - Czibere Anikó, újságíró

Ha valamelyik hozzátartozónk, szerettünk megbetegszik, nem hagyhatjuk sorsára, muszáj valamilyen megoldást találni. A lehetőségeket alapvetően két szempont szerint lehet besorolni: a beteg személy fogyatékos-e, azaz ez hivatalosan azt jelenti, részesül-e fogyatékossági támogatásban, vakok személyi járadékában, illetve magasabb összegű családi pótlékban.

Mi lesz a kis kórházakkal?

MTI

Még nem tudni, hány kórház lesz a gyógyításhoz előírt új minimumfeltétel-jogszabály áldozata, de az üzembiztonságot nemcsak a repülőgépeken, hanem az egészségügyi intézményekben is biztosítani kel, megfelelő szakértelem és alkalmas felszerelések nélkül veszélyes a betegellátás - mondta a lapnak Ari Lajos, az Egészségügyi Gazdasági Vezetők Egyesületének (EGVE) elnöke.

Változnak a táppénz szabályai: mit érdemes feltétlenül tudni?

Független Hírügynökség

10 százalékkal csökken a különböző jogcímeken járó táppénz mértéke szombattól, így például a 15 napos betegszabadság után a tb már csak a kereset 60 százalékát fizeti.

Hiba az OEP és a patikák közötti informatikai rendszerben

MTI

Működési probléma volt szerdán az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) és a gyógyszertárak közötti informatikai rendszerben - tájékoztatta az OEP az MTI-t.

Új vények: extra vonalkód, kicsit más forma

MTI

Új típusú vényeket vezetett be az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) és júliustól extra vonalkódot is nyomtatnak a receptre; a változásokról Molnár Márk, az OEP ártámogatási főosztályának vezetője tartott sajtótájékoztatót hétfőn Budapesten.

OEP: júliustól piros, zöld, kék és barna jelzés

MTI

Pontosítja jogviszony-nyilvántartó rendszerét az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP); július elsejétől két további visszajelzéssel bővül a rendszer, a zöld és piros mellett megjelenik a kék és a barna jelzés is - mondta Farkasinszki Ildikó, az OEP Nyilvántartási Főosztályának vezetője csütörtökön sajtótájékoztatón.

Színekkel jelzik a TB-jogviszonyt júliustól

Független Hírügynökség

Zöld, piros, kék és barna színekkel jelzik júliustól, hogy kinek milyen társadalombiztosítási jogosultsága van - számolt be az RTL Híradó.

TB kártya nélkül is! Minden esetben el kell látni a beteget

Független Hírügynökség

Kormányrendelet rögzíti, hogy abban az esetben is el kell látni a beteget, ha annak nincs rendezve a tb jogvizsonya - reagált az Egészségügyi Minisztérium arra a sajtóhírre, amely szerint ellátás és gyógyszer nélkül küldtek haza egy egyetemista lányt egy VIII. kerületi háziorvosi rendelőből, mert érvénytelen volt a tb kártyája.

Négymilliárd forintra perli az OEP-et a Kenézy kórház

Független Hírügynökség

A Hajdú-Bihar megyei Kenézy Gyula Kórház 4 milliárd forintra perli az Országos Egészségbiztosítási Pénztárat (OEP) - jelentette be szerdai sajtótájékoztatóján a megyei közgyűlés fideszes elnöke.

Új típusú vények május elsejétől - Miben lesz más?

MTI

Új típusú vényeket vezet be az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) május 1-jétől. A korábban rendelt vények továbbra is felhasználhatóak maradnak, az új típusú és a régi vényekre ugyanazok az előírások vonatkoznak - közölte az OEP.