Nyaralás téma

Ételallergia és keresztallergia - Óvatosan külföldön!

WEBBeteg - Dr. Csáki Csilla, allergológus, klinikai immunológus

A nyári utazások kapcsán kóstolgatjuk más országok ételeit és számos új vagy a megszokottól eltérő módon elkészített élelmiszerrel találkozunk. Hogyan kerülhetjük el a szokatlan, ritkán vagy még soha nem fogyasztott élelmiszerek által kiváltott, látszólag váratlan allergiás reakciókat?

Tisztító nyaralás!

Több mint TestŐr

Most már akár egy nyaralás alkalmával is részt vehetünk tisztítókúrában. A megtervezett ételekkel, italokkal nemcsak a súlyunkat tarthatjuk kordában, de testünk méregtelenítő szerveinek a működését is segíthetjük.

Készítsük fel bőrünket a napozásra!

Több mint TestŐr

Az UV-sugárzás hatására bőrünkben beindul a védelmi mechanizmus. Ha mindezt fokozatosan és kis adagokkal kezdjük el, például heti egy szoláriumozással, felkészíthetjük bőrünket a nyaralásra, és ezáltal elkerülhetjük a leégést, ami a melanoma, azaz a bőrrák kialakulásának a bölcsője.

Hogyan éljük túl a nyaralás utáni munkanapokat?

drportal.hu

Világszerte rengeteg ember éli át a nyaralás utáni depressziót, mégis sokan nem beszélnek a problémáról, ami csak megnehezíti annak megoldását.

Pihentető egészség

Több mint TestŐr

Egy nyaralás alakalmával érdemes körülnézni a szálláshelyek között. Manapság teljesen mások az elvárásaink egy szálláshellyel kapcsolatban, mint 10-15 évvel ezelőtt. Sorba vesszük a mai nyaraló igényeit.

Hogyan tároljuk a gyógyszereket, ha nyaralni megyünk?

WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos

A nyaralásra való készülődés során a stressz és az izgatottság miatt sokan csak hanyagul a kézitáskába vagy a kesztyűtartóba dobják a gyógyszereket. De ez nem helyes!

Stressz? Nyaralás?

Több mint TestŐr

Ne stresszelj, nyaralj! A mai élet stresszfaktora sokunk számára nagyobb, mint hogy egy nyaralás alkalmával meg tudjon szűnni az egész éven át tartó stresszünk. Mégis vannak megoldások a stressz enyhítésére, kinek-kinek vérmérséklete szerint. Lazulj el!

Nyaralási tanácsok allergiásoknak

Magyar Allergológiai és Klinikai Immunológiai Társaság

Az allergiás és az asztmás betegek számára nem kis odafigyelést igényel a nyaralás megszervezése. Néhány hasznos tipp, hogy zökkenőmentesen élvezhessék a pihenés idejét az allergiások is.

Kiránduláshoz, utazáshoz: 8 alapdolog az elsősegély készlethez

WEBBeteg - Cs. K., fordító

Itt a nyár, az osztálykirándulások, nyaralások, túrázások ideje. Cikkünkben összeszedtük, mi az a 8 dolog, ami nem hiányozhat egy alap elsősegély készletből, ám mégis elfér egy kis neszesszerben, hogy bármikor, bárhova magával vihesse.

Ne rontsa el a nyarat a fájdalom!

Oxygen Medical

Nyaralni, kikapcsolódni nem lehet úgy, hogy akut vagy krónikus fájdalommal küzdünk. Dr. Pál Mónika, reumatológus olyan fájdalomcsillapító eljárásokról beszélt, amelyek akár már rövid távon is jó eredményt hozatnak.